Hilde ble norsk mester

Hilde Haavik Dretvik fra Sandvollan sikret seg NM-gullet i benkpress utstyrsfritt i helga.

NORSK MESTER: Her kan Hilde Haavik Dretvik juble over at hun er blitt norsk mester i benkpress, utstyrsfritt. (Foto: Privat)Foto: Privat

Nyheter

Mesterskapet gikk av stabelen i Fredrikstad og Hilde vant klassen yngre veteran (40-49 år), -84 kilo. Hun bor på Sandvollan, men representerer Røros SK.

Til sammen var 190 løftere påmeldt i flere alderskategorier – fra ungdom til superveteran – og i alle vektklasser.

Beste løfter uansett vektklasse

Hilde forteller at hun hadde som mål å få gull i egen klasse og bli beste løfter på poeng, uansett vektklasse.

– Det første gullet var sikret etter første løft (82,5kg), og bestemannspremien sikret jeg etter det andre løftet på 87,5kg. Jeg fikk imidlertid 90 kg underkjent i siste løft. En liten teknisk svikt gjorde at det bli akkurat litt for tungt den dagen. Det vil si at jeg tangerte min egen bestenotering, og det holdt. Jeg hadde god konkurranse fra en annen løfter i en annen vektklasse, men hun fikk også sitt siste løft underkjent, så jeg visste allerede da jeg gikk ut for å ta mitt siste løft at målet for helga allerede var nådd, smiler hun.

Godt fornøyd

Hilde innrømmer at hun selvfølgelig er veldig godt fornøyd med plasseringene i helga, selv om det hadde smakt ekstra godt med et godkjent løft på 90 kg.

– Jeg har tatt 90 kg før, men det var i en tyngre vektklasse, så 90 kg hadde blitt ny personlig rekord i den vektklassen jeg vanligvis stiller i. Men det kommer nye sjanser, lover hun.

Vektløfteren fra Sandvollan er klar på at 2017 har vært et godt styrkeløft-år for henne.

– Jeg har hatt god framgang, og fått være med og representerte Norge i VM. Det er stort, smiler hun.

Satser mot EM

I mars er det EM i Helsingborg.

– Jeg satser på å få være med på lasset da også. Søknaden er i alle fall sendt. NM i styrkeløft blir det i slutten av april neste år, og nye mål er satt, så det er bare å arbeide målretta videre, sier hun og forteller at det aldri er for seint å begynne med styrkeløft.

– I helga stilte to flotte damer på henholdsvis 75 og 83 år i mesterskapet og ble norgesmestere i hver sin klasse. Snakk om, nikker hun.

Utstyrsfri løfting

I benkpress-stevner er det kun én disiplin; benkpress, mens det i styrkeløft er tre disipliner; knebøy, benkpress og markløft.

I konkurranser der en løfter uten utstyr, bruker man en obligatorisk løftesinglet – akkurat som i benkpress.

Norges Styrkeløftforbund starter å registrere norske rekorder i utstyrsfri løfting fra 1. januar 2014. Første norgesmesterskap i utstyrsfri løfting gikk av stabelen i 2016.