Klar for ny jazzsesong

Inderøy Jazzforum har vinter- og vårprogrammet sitt klart.

PÅ JAZZSCENEN: Epic Jazz Compilation står på jazzscenen i Inderøy 10. mars.Foto: Privat

Nyheter

Til sammen skal forumet arrangere seks konserter.

Solokonsert

Første konsert er førstkommende torsdag. Da blir det solokonsert med gitarist Håvard Volden. Volden har vært en svært viktig brikke i det alternative musikkmiljøet i Oslo de siste ti årene. Han har vært Jenny Hvals trofaste samarbeidspartner siden 2008, han har gitt ut tre plater med noise rockbandet Moon Relay, flerårig samarbeid med improlegenden Toshi Nakamura, utgivelse med Muddersten og Nude on Sand på det norske selskapet SOFA, samt turnering over store deler av verden med nevnte prosjekter. Nå er Volden klar med ny soloplate som har fått navnet «Space Happy».

Siril og Alf

Torsdag 18. januar står duoen Siril Malmedal Hauge og Alf Hulbækmo på scenen. De to har ulik musikalsk bakgrunn, men studerte sammen ved jazzlinja i Trondheim. Duoen har opptrådt i inn- og utland og holdt konsert både på festivalscener, klubber og kafeer. Forhenværende Frank Zappa-keyboardist Tommy Mars beskrev musikken som «original og modig», etter å ha hørt duoen på Molde Jazzfestival sommeren 2014.

Gard Nilssen’s Acoustic Unity

Uka etterpå er det tid for den spellemannsnominerte og trippelplateaktuelle trioen Gard Nilssen´s Acoustic Unity. Trioen har nettopp lagt bak seg en 15 jobbers lang Norges- og Europaturné. Bandet er booket til Winterjazz i New York rett før Dokkhuset, og spiller på legendariske Ronnie Scotts jazzclub uka etter.

Alberts/Marhaug

Fjerde konsert går av stabelen 1. mars. Da er det ryddet plass for Kristoffer Alberts og Lasse Marhaug. Duoen byr på kombinasjonen saksofon og elektronikk.

Lørdag 10. mars er det tid for Epic Jazz Compilation. Det betyr at det er jazzlinja ved NTNU som er på turné. Epic Jazz Compilation består av ti norske og svenske musikere i alderen 20–24 år, og presenterer egenkomponert, nyskapende og mangfoldig musikk.

Friends & Neighbors

Det er gruppa Friends og Neighbors som avslutter jazzsesongen med konsert 22. mars. Gruppe spiller musikk som er sterkt forankret i den ekspressive, melodiøse og politiske frijazzbølgen fra 1960-tallet, men henter også inspirasjon fra nyere europeisk improvisasjonsmusikk og samtidsmusikk.