Klonken sprer glede i jula

Det er mange faste bidragsytere som fortjener en stor takk for at de hver eneste jul underholder og sprer glede på sykeheimene og på Næss. Klonken er en av dem.

POPULÆRT: Det er alltid populært når Klonken kommer for å spille. Fra v: Ivar Værdal (leder), Lars Braseth, Håkon Dahl, Elin Gjerde, Jan Snerting, Anton Stavran, Torberg Værdal og Ragnar Nossum (pårørendeforeningen).Foto: Nina Fossum

ALLSIDIG: Klonken vartet opp med både julesanger, vals, polka og reinlender på Næss. De spilte til og med en julesang komponert av Anton Stavran og arrangert av Håkon Dahl.Foto: Nina Fossum

TAKKER: Ragnar Nossum fra pårørendeforeninga (t.h.) er takknemlig overfor trofaste bidragsytere. En av dem som har holdt på i 45 år er Torberg Værdal (t.v.)Foto: Nina Fossum

Nyheter

Ragnar Nossum fra Inderøy pårørendeforening synes det er på tide at trofaste artister får en takk for sin mangeårige innsats.

– Hver eneste dag i jula er det underholdning på Næss og på sykeheimene i Mosvik og på Straumen. Det er en gjeng med artister, de samme hvert år, som stiller opp gratis. Beboerne setter stor pris på deres bidrag, sier han.

Trofaste

Musikklaget Klonken hører til de mest trofaste bidragsyterne, og i år spilte de for 45. året på rad, og det på selveste nyttårsaften. Først var de på sykeheimen i Mosvik, deretter på Næss omsorgsboliger og til sist på Inderøyheimen. Én time er avsatt på hver plass, så til sammen blir det mange låter. Nå har vel Klonken endret besetning en del i årenes løp, men Torberg Værdal har vært med siden de hadde den første av denne type opptredener i 1973.

– Jeg husker at vi da spilte på det som het «Rognerud» på Sundsnesset, og deretter på aldersheimen på Straumen. Siden har Næss kommet med, og i år spilte vi dessuten ved Mosvik sykeheim på samme dag for første gang, forteller Torberg. For ham blir det dermed en lang og trofast innsats på hele 45 år.

Jubilerer

Klonken fyller for øvrig 50 år i år, og det har de tenkt å markere på ulike vis.

– Klonken ble stiftet 1. juni i 1968 av en del medlemmer fra Laat. Aktiviteten har vært jevn i alle år, men typen arrangement har variert en god del. Vi har vært fast innslag ved Kjerkstubasaren i mange år. Det var vi også på Inderøyløpet da det pågikk, og det har blitt mange runddager og bryllup. De første åra var det dessuten stor aktivitet på Inderøy samfunnshus, blant annet med de populære restaurantkveldene som ble kalt Tubadur, forteller Torberg. Han minnes også den gangen de ble kalt «Soria Moria-garden» da de spilte sammen med Sigbjørn Bernhoft Osa og Hilmar Alexandersen på Verdal i 1975.

– I snitt har vi 20 opptredener i året, og litt ekstra blir det nok nå i jubileumsåret. Vi har blant annet planer om en konsert basert bare på komponister fra Inderøy, røper Torberg.