Laat og Lurlåt i samklang

Til sammen passerer Laat og Lurlåt 50 musikanter, og sammen med tre solister vil de gi publikum en konsertopplevelse på kulturhuset lørdag 20. januar.

I SAMKLANG: Laat og Lurlåt gleder seg til å markere musikkorpsenes år med en felles konsert med solister på kulturhuset lørdag 20. januar.Foto: Nina Fossum

Nyheter

Norges Musikkorps Forbund fyller 100 år i år, og 2018 har fått offisiell status som «Musikkorpsenes år». Hva passer vel da bedre enn å starte dette året med en heidundrende felleskonsert som har fått tittelen «Bæst i lag»?

Variert repertoar

– Vi fant ut at dette måtte være en gyllen anledning til å lage en felleskonsert. Jo flere musikere, jo bedre. Et større korps betyr mer musikk og bedre klang, og det er jo moro for oss som spiller også, sier Anne Granlund, leder for Lurlåt. Hun forteller at begge korpsene har et utømmelig skattkammer å ta av, så her blir det variert musikk fra sjangeren opera til marsj.

– Vi har fått med oss tre solister. Det er faktisk tre damer som alle kommer fra Sandvollan, forteller Anne som er stolt over å kunne presentere sangsolist Grete Daling som jobber som musikklærer ved universitetet Nord, og Thale Jørstad som er utdannet operasanger.

– I tillegg kommer Heidi Solem som er i ferd med å utdanne seg på tuba for å spille for oss, så dette blir bra, lover Anne Granlund.

Kjente perler fra solistene

De to sangsolistene vil presentere kjente perler som utdrag fra Carmen, Vilja Lied og Kattearien. Men korpsene har også dyktige solister i egne rekker som vil vise seg fram. Det vil bli soloinnslag både på trompet, saksofon, horn og trombone, i tillegg til Solem på tuba, så her blir det mye å glede seg til.

Regjeringen har i første omgang bevilget fem millioner kroner til hundreårsjubileet, og det begrunner de blant annet med at NMF er en viktig kulturaktør i samfunnet. Korpsene er et av de beste eksemplene på at tradisjon og fornyelse går hånd i hånd, og mange opplever også økende medlemsoppslutning.

Laat og Lurlåt gleder seg til å blåse i gang jubileumsåret, og de håper mange kommer til kulturhuset den 20. for å dele opplevelsen med dem.