Sindre har en av hovedrollene

Sindre Rønning (15) fra Røra spiller sjiraffen Melman i musikalen Madagaskar som i disse dager går for fulle hus i Henning.

EVENTYRERNE: Fra v. løva Alex (Jonas Norum Myhr), sebraen Marty (Mina Hofstad), sjiraffen Melman (Sindre Rønning), flodhesten Gloria (Tuva Svepstad). (Foto: privat).Foto: Privat

FØRST UTE: Musikalen Madagaskar har norgespremiere i Henning, og aktørene i Bagabu UL synes det er skikkelig gøy å være en del av det. (Foto: privat)Foto: Privat

Nyheter

Den unge gutten fra Hylla elsker å spille teater, og da han fikk sjansen til å bli med på teamet til Bagabu UL lot han ikke sjansen gå fra seg.

– Jeg var med og spilte i oppsetningen Silkeskjegg på Steinkjer, og da regissør Linn Nathalie Martinussen spurte om jeg ville være med på musikalen Madagaskar så ble jeg veldig glad, bekrefter Sindre. Det er litt av en ære å få et sånt tilbud, og Bagabu UL er også et spennende nedslagsfelt. De er kjent for sine store oppsetninger, og de har vunnet flere priser.

Vil gå dramalinja

Sindre suger til seg det han kan få erfaring, for planene videre er ganske klar.

– Jeg har veldig lyst til å gå dramalinja på Inderøy videregående til høsten, og jeg skal søke så fort jeg får mulighet til det, bedyrer han ivrig.

På Madagaskar har Sindre fått en av hovedrollene, noe som blant annet betyr at han har mye tekst han må huske på.

– Ja, Melman har blant annet en del lange monologer, bekrefter han, men det går fint. Sindre og resten av skuespillerne som til sammen er 23 stykker i alderen 8 til 18 år har øvd jevnt og trutt siden september.

– I starten øvde vi to dager i uka, men i desember har det gått i ett, smiler han. Madagaskar hadde nemlig premiere den 6. juledag, så det gikk ikke an å late seg på sofaen i mellomjula heller.

Liv og røre på Madagaskar

– Stykket baseres på filmen, og handler om noen dyr som bor i en dyrepark. Men de vil vite mer om livet utenfor, og sebraen Marty som er den ivrigste, bestemmer seg for å rømme. Løven Alex, flodhesten Gloria og jeg, sjiraffen Melman, reiser for å finne Marty. Det ender med at vi blir dopet ned og sendt i bokser på et skip til Kenya. Underveis faller vi av og havner på Madagaskar. Der møter vi Kong Julien og resten av Lemurfolket. De har så klart en fiende, og det er et kattedyr som heter Fosan og som bare bor på Madagaskar, forteller Sindre. Det blir liv og røre på Madagaskar. En stund går alt galt, men så går det som det ofte gjør, og ender lykkelig. Det blir forestillinger fredag den 12. og søndag den 14. januar i Henning samfunnshus.

– Jeg oppfordrer inderøyningene om å komme. Det er en veldig bra forestilling, lover Sindre muntert.