(T-A) Hun kaller seg inderøyning, men passer på å legge til at hun opprinnelig er fra Verdal. Hun vokste opp i Vinne i en søskenflokk på fire der hun var eldst. Etter realskole og et år på Bakketun folkehøgskole, tok Åshild sykepleierutdanning i Levanger. Samme år som hun var ferdig der, i 1974, giftet hun seg med Nils Vang. De første årene jobbet hun som sykepleier ved Levanger Sykehus. I 1976 flyttet de til Straumen der de fortsatt bor. Samme år kom sønnen Terje til verden, to år etter ble Kjetil født. Åshild var ansatt ved Inderøy Alders- og Sykehjem i ti år, i mer enn halvparten av tiden som bestyrer. I 1989 valgte hun å endre yrkesveg. Hun begynte ved T. N. Vangs Mekaniske Verksted AS, det familieeide firmaet som bygger spesialhengere og karosseri for transport-, bygg- og anleggsbransjen. Der var hun kontorleder til hun gikk av med pensjon som 65-åring. Ektemannen Nils, som også runder 70 år ganske snart, jobbet litt lenger enn kona, og i dag er det de to sønnene som både eier og driver firmaet videre.

Åshild Segtnan Vang har hele sitt liv vært et aktivt organisasjonsmenneske. I barndom og oppvekst var hun involvert både i barneklubb, 4H og ungdomslag, slik som var svært vanlig blant den oppvoksende slekt på den tida. Hun var allerede som ung den som gjerne tok ordet, og hun ble derfor, ifølge seg selv, ofte valgt i styre og stell. I voksen alder ble hun politisk engasjert. I fire perioder satt hun i kommunestyret for Høyre, og i en periode var hun fylkesleder. Hun har vært styreleder i avisa Inderøyning, og hun var leder i Inderøy Næringsforum i mange år. Sin organisasjonskarriere avsluttet hun i vår da hun gikk av som styreleder for Inderøy Museums- og historielag.

For en som har vært så aktiv i alle år, kan det bli tamt at avtaleboka plutselig blir tom. For Åshild Segtnan Vang er det helt greit. Hun har fått holde på med det hun har hatt lyst til, og hun har blitt kjent med mye folk. 70-åringen bruker ordet «herlig» om det å ikke skulle noe sted hver dag, hver kveld. Nå bruker hun tida på familien som inkluderer tre barnebarn som alle bor i nærheten, og hun har en innholdsrik hage å ta seg av. Der nyter hun for tida både epler, plommer og solskinn, som hun selv beskriver det. Bursdagen skal hun feire litt senere sammen med et dobbelt-søskenbarn med storfamilien. Kommer det noen innom på selve dagen, skal det likevel bli kaffe, lover jubilanten.

Vi gratulerer Åshild Segtnan Vang med 70-årsdagen!