Målet er å lære om landet, historien og krigen. I tillegg ønsker skolen å samle inn penger for å gi et bidrag til de som er rammet av krigen. Torsdag 5. mai klokken 17.00 inviterer derfor Inderøy ungdomsskole besøkende til oss for å støtte konflikten som foregår i Ukraina. Pengene som blir samlet inn vil gå til organisasjonen Røde Kors. I den forbindelse jobber valgfagene på skolen med forberedelser til den store dagen.

Ulike oppgaver

Valgfaget ideer og praktisk forskning planlegger å ha en malingsbod, der de vil tilby ansiktsmaling og håndstempling den 5. mai.

Valgfaget design og redesign produserer(8.) selvlagde produkter som de skal selge til en minstepris. Den som kjøper kan selv velge å betale mer enn minsteprisen.

Elevbedriften Bloomie skal være turistguider den 5. mai for besøkende. I tillegg skal de ha en bod der de selger vafler, skaper god stemning og sprer kunnskap om krigen.

Valgfaget produksjon av varer og tjenester(10.) planlegger hva de skal handle inn til Ukraina-dagen. De er delt inn i fem forskjellige grupper og de skal lage forskjellig mat og servering til hele skolen og til selve arrangementet. En av gruppene lager glutenfrie ting. En av de andre gruppene skal servere kaffe og iste.

Video og livemusikk

Valgfaget produksjon for scene skal lage en video som viser realiteten av Ukraina i dag.

Valgfaget produksjon for scene øver inn Let it be av Beatles. De skal spille live på Ukraina-dagen. De skal synge og spille instrumenter til den.