Fagpolitisk samarbeidsavtale mellom Ap og Fagforbundet

Av
DEL

Meninger Inderøy Arbeiderparti og Fagborbundet Inderøy har inngått fagpolitisk samarbeidsavtale på bakgrunn av at de har samme verdier og grunnsyn. Det skal dannes et fagpolitisk samarbeidsutvalg hvor det forutsettes at samtlige medlemmer i utvalget er medlemmer av Ap.

Å danne allianser er selvsagt en helt frivillig og kurant sak.

Jeg forutsetter at interesseorganisasjonen Fagforbundet Inderøy har medlemmer fra de fleste politiske partier. Hvordan harmonerer det med gode verdier og grunnsyn at en sorterer medlemmene etter hvilket politisk parti de tilhører får å kunne bekle tillitsverv, eller føle at de kanskje blir tvunget til å bli Ap-medlem for å være kvalifisert til et verv?

Jeg har trodd at alle interesseorganisasjoner i dag er politiske nøytrale, men der har jeg kanskje tatt feil? I hvert fall kunne ikke jeg være medlem i en interesseorganisasjon med et verdi- og grunnsyn som Fagforbundet Inderøy har, hvor medlemmene graderes etter partitilknytning med hensyn til å bekle tillitsverv. Da er noen i utgangspunktet likere enn andre når verv skal bekles.

Jeg har i over 50 år vært medlem av, og i en periode hatt sentrale verv i en interesseorganisasjon, Tekna, hvor det aldri har blitt stilt spørsmålstegn ved partitilknytningen.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken