Fornuftige avlysninger

DEL

LederDette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.Nå kommer de på løpende bånd, avlysningene av større arrangementer. Vi hadde kanskje trodd og ikke minst håpet at samfunnet skulle være litt nærmere normale tilstander nå drøye sju måneder etter at landet stengte ned. Mange kjenner på behovet for å møte andre mennesker, mange hungrer etter kulturelle opplevelser og mellommenneskelige aktiviteter. Mange er lei smitteverntiltak, og undersøkelser viser at vi er langt mindre påpasselige med håndhygienen nå, enn hva vi var for noen måneder siden.

30 utstillere hadde allerede meldt seg på Straumjul som nå er avlyst. Husflidsmessa har blitt arrangert hvert år siden 1980-tallet, i år blir det ingen messe for tradisjonshåndverk på AKSET. Det vil heller ikke bli avholdt noe adventstreff på Malihaugen, en førjulstradisjon som har samlet grendene i Inderøy i flere årtier.

Det er beklagelig, men høyst nødvendig og etter Inderøyningens mening helt riktige avgjørelser i den pandemi-situasjonen vi fremdeles står midt oppe i.

Vi har forståelse for at det oppleves vanskelig. Spesielt med tanke på at Inderøyningene er Trøndelags mest kulturelle befolkning. Det viser rykende ferske tall fra HUNT4, helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag. To av tre trøndere besøker eller deltar i kulturlivet flere ganger i uka, og Inderøy er på topp med hele 72,4 prosent. Det vil si at i underkant av 5.000 av Inderøys 6.816 innbyggere har deltatt i kulturlivet minst to ganger i uka. Når man har dyrket kulturelle vaner på denne måten, som inderøyningene tydeligvis gjør, er det tøft ikke bare å være kulturell produsent, men også kulturell konsument, når kulturlivet stopper opp og innskrenkes.

Vi applauderer forsvarligheten som kommer til uttrykk hos arrangørene som nå velger å avlyse store arrangement med viktig økonomisk betydning. Som en av arrangørene sa «konsekvensen av at noen skulle bli syke er langt større». Det vitner om et samfunnsansvar og en medmenneskelighet som viser at også det lokale næringslivet er opptatt av å ta vare på de svakeste iblant oss. De som ikke bare blir litt snufsen og febervarm, men som risikerer alvorlig sykdom og død ved en covid-19 sykdom. Vi vil oppfordre alle våre lesere til å utvise det samme samfunnsansvaret, med å fortsette å vaske hendene og ta smitteverntiltakene på alvor. Det kommer en dag hvor både næringsliv og kulturliv vil blomstre igjen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken