Det snakkes og debatters mye om forurensing om dagen, og det skal jeg være ganske enig i. Det er vel fælt at vi skal ødelegge kloden vår for dei slekter som kjem etter oss. Men er det ikke vi menneskene som til sist har det fulle ansvaret for dette?

Tenkt på menneskene i verden, og deres formeringsevne. Skal vi tru på det som står i Bibelen, så er det da ikke så lenge siden vi var to mennesker i verden, men no har vi bikka over 8 milliarder. Har det ikke vært bedre når landenes statsministre møtes at dei kanskje skulle ha tatt opp folkebegrensinga i verden, og ikke som statsministeren vår at vi bør sette flere barn til verden. Vi hører korleis statsminister vi har. Dess flere vi blir, dess flere skal ha biler for å forurense enda mere, og flere skal dra på ferie og må flyge.

No i dag får vi høre at det berre oljen som forurenser, men det kan vel hende at det er folk som forurenser mest. Kan tenke seg alle di motorkrossbanene som er i bruk over hele verden. Eg synes det er rart at desse drive som dei vil det er vel ikke bare bensin som forurenser, men tenk på alle dekk som forurenser og slites. Men den største forurensinga er vel vi menneska som står for, når dei kan fordoble folketalet på kloden på ei lita stund.

Jarle Holmsve