Inderøyningen har lang tradisjon for å lage Sommeravisa, til neste år har den faktisk 25-årsjubileum. 70.000 eksemplarer skal spres til store deler av Nord-Trøndelag og store deler av Trondheim for å opplyse trønderne om det eldorado av opplevelser for kropp og sjel som finnes i Inderøy.

Om du liker en aktiv ferie kan vi foreslå at du tar en tur i den nye trimtrappa i Prestlia, eller at du oppsøker en av de mange inderøyturene som finnes i ulik utfordringsgrad. Kanskje vil du oppleve Den gyldne Omvei fra sykkelsetet, og da er det mulig å leie seg en el-sykkel. Kulturstien strekker seg nesten halv annen mil, langs inderøys kystlinje, og er en opplevelse verdt å få med seg. På Rostad gård finnes det frisbeegolfbane, og på Øyna Kulturlandskapshotell har du en utfordrende putballbane som gir trim både for lattermusklene og lårmusklene.

Så er det slik at det ikke er alt vi får plass til mellom to permer, selv om avisa er på hele 60 sider. Det skjer stadig nye og spennende ting i kommunen som huser knappe 7.000 innbyggere, midt i Trøndelag. Vil du holde deg oppdatert så er Inderoyningen.no nyhetskanalen som dekker det aller meste av det som skjer i Inderøy gjennom sommeren. Her blir også Sommeravisa å finne bladbar i digital utgave.

Alle våre seks bygder er verdt å avlegge en visitt. Røra, inngangen til Inderøy om du kommer sørfra, med badeplass og konsertarena, Straumen som er kåret til landets triveligste by, og som igjen er farbar i sentrum etter at byggingen av det nye helsehuset er fullført, Utøy med sitt nye nærmiljøanlegg ved oppvekstsenter Vest er et eldorado for unger, og åpen for alle. Så kan vi anbefale en vandring i Ørdalen naturreservat, langs Rohdondendronstien( den er bratt og ulent, så husk godt skotøy, ikke egnet for barnevogn eller rullestol). Her får du en utsikt som kan ta pusten fra deg. En tur over Skarnsundbrua tar deg inn i Mosvik og Northugland i Framverran, også her finner man unike perler, kafeer og turstier verdt å besøke. Kjerknesvågen lokker med båttreff og Sandvollan med verdens beste iskrem.

Vi er sprekkeferdige av stolthet over at vår lille redaksjon nok en gang har klart å lage en fyldig sommeravis spekket med godt lesestoff om mye av det som rører seg i Inderøy i sommer.

God fornøyelse og god sommer!