(Trønderdebatt)

I kjølvannet av en høst hvor langrennsmiljøet her på Steinkjer allerede har fått negativ omtale på grunn av lave søkertall på skilinja og dårlig rekruttering, var det siste vi trengte at en av tidenes beste langrennsløpere skulle sable ned miljøet som gjorde ham selv til verdens beste.

Min umiddelbare tanke etter å ha tatt innover meg Northug sine svært bastante utsagn i Trønder-Avisa er «Hva vet egentlig Petter Northug om skimiljøet på Steinkjer?». Jeg er selv avgangselev ved skilinja på Steinkjer VGS, og tør å påstå at jeg sitter på betydelig mer kunnskap enn Northug om hvorvidt vi på Steinkjer har viljen og mentaliteten som kreves for å kunne nå virkelig langt.

Les også

Dette var skuffende, Petter

Når det er sagt, er det svært få, faktisk ingen, som vet noe som helst om nivået på Steinkjer per dags dato. Det skyldes at vi som følge av koronarestriksjoner ikke har gått nasjonale skirenn på 21 måneder, og dermed ikke fått målt oss med jevnaldringene våre på nasjonalt nivå. Likevel er jeg sikker på at jeg vet betydelig mer enn Northug om nivået hos elevene her, og per nå er det et nivå vi bør være stolte av.

Videre spør jeg også meg selv om Northugs skudd i blinde rundt vår - ifølge Northug - manglende vinnervilje, er noe som eventuelt kun vil gjøre vondt verre? Heldigvis vet jeg at det ikke står dårlig til med hverken vilje eller motivasjon hos meg og mine medelever.

Om det mot all formodning skulle stått så dårlig til som den tidligere Steinkjer-elven hevder, burde han ikke da heller gjort noe for å snu denne trenden? Northug er et forbilde for mange elever ved Steinkjer VGS, siden han har bevist at det går an å bli fryktelig god ved å trene her. Da burde han heller fungere som en ambassadør for miljøet på Steinkjer istedenfor å skyte fra hofta på dette viset.

Jeg vet at treningsmiljøet på Steinkjer er kjempebra, at vinnervilje i aller høyeste grad er der og at vi har mange elever som er i stand til å gå særdeles fort på ski. Av den grunn gleder jeg meg til skisesongen, og regner med at Northug gjør det samme.