Gå til sidens hovedinnhold

Inderøy kommune planlegger vaksinering av 12 - 15-åringene

I tråd med nasjonale føringer har Inderøy kommune planlagt vaksinering av 12-15- åringene, det vil skje på onsdag.

På folkehelseinstituttets anbefaling har regjeringen besluttet å tilby koronavaksinasjon til ungdom i alderen 12-15 år.

– mRNA vaksiner er godkjent for barn ned til 12 år. Det er Pfizer BionTechs vaksine Comirnaty som skal brukes i Norge fordi det finnes mer erfaring med bruk av denne vaksinen i denne aldersgruppen, skriver Inderøy kommune på sine hjemmesider.

Samtykke fra foresatte

Nå får altså alle over 12 år tilbud om vaksine. Dette er ikke en del av barnevaksinasjonsprogrammet, og for barn under 16 år må foreldrene samtykke til at barnet vaksineres.

– Barnets mening bør få større betydning jo eldre barnet er. Samtykke må gis skriftlig av begge foresatte, med unntak av der en foresatt er juridisk eneforsørger, skriver kommunen.

Samtykkeskjema finnes her: https://www.fhi.no/publ/skjema/samtykkeskjema---vaksinasjon-av-barn-unge-under-16-ar/

Nok med en dose

Ungdommene får i denne omgang tilbud om en dose vaksine.

– Det er fordi denne aldersgruppen generelt har svært god effekt av vaksinasjon og at en dose gir god beskyttelse mot alvorlig sykdom, forklares det.

Samtlige ungdommer på ungdomsskolen fått tilbud om vaksinering, og vaksineringen av disse vil gjennomføres i minihallen på AKSET onsdag 15/9.

Elevene som har fylt 12 år, og går i 7. trinn vil få tilbud om vaksine i uke 39. Det vil komme nærmere informasjon om hvor og når.

Kommentarer til denne saken