Nå har sola snudd, og vi går mot lysere tider.

2021 startet brått for vårt kjære Inderøy. Vårt lokalsamfunn havnet på smittetopp, og flere ansatte måtte hive seg inn i ukjente arbeidsoppgaver – men håndterte det på en utmerket måte.

Også året i år har vært et annerledes år. Vi trodde på et tidligere tidspunkt, eller i allefall trodde jeg, at når vi bare fikk vaksinert store deler av befolkningen med to doser vaksine, så ville vi etter hvert nærme oss en normal hverdag.

Sånn ble det ikke, og flere har gått julehøytiden i møte med usikre utsikter. Det har blitt uttalt at pandemien ikke er en sprint, men en maraton, og nå kjenner mange på akkurat dette. Ikke vet vi sikkert hvor langt vi har kommet i maratonløypa heller, så vi må stadig finne ut av hvordan vi skal innrette hverdagene våre.

I dagens samfunn har vi rimeligvis stort fokus på hvordan framtiden vil bli, og ikke mindre viktig – hvordan vi vil at framtiden skal bli. Pandemien har i allefall på alle måter vist oss at det er en enorm omstillingskraft i vårt lokalsamfunn her i Inderøy også.

Det er mye å se fram mot i 2022. Vi skal ta i bruk et nytt helsehus på Straumen. Der er det til og med parkeringskjeller for hjemmesykepleien så de slipper å starte sine vakter på vinteren med isskraping.

Til skolestart står et nytt oppvekstsenter klart til å ta i mot både barnehagebarn, skolebarn og ansatte. Bygging av den etterlengtede gang- og sykkelveien helt fra Kvistadbakkan til Kvamshaugen blir startet. Første del av bredbånd i Framverran kobles på, og på Røra næringspark vil det etter alle solemerker komme flere virksomheter med flere arbeidsplasser.

Trøndelag er Europeisk Matregion fra årsskiftet, og ettersom Inderøy har mye å by på, regner jeg med vi får gleden av å være vertskap for mange gjester gjennom året som kommer.

Jeg kunne ha nevnt flere høydepunkt, og det er alltid en fare med å løfte noen, for kanskje å glemme andre – men jeg håper at du også har høydepunkter å se fram mot i 2022.

Jeg vet at veldig mange i samfunnet vårt, i både privat næringsliv, frivilligheten og offentlige ansatte har strukket strikken langt for å bidra til å holde hjulene i gang. Vi vet at pandemien vil følge oss ei god stund enda, og atter en gang blir det viktig å minne om å ta vare på gode øyeblikk.

Jeg håper at jula di blir full av gode øyeblikk, og at du kanskje vil bidra til at noen andre får det også – rett og slett lyse litt for medmennesker som trenger det.

Vi går mot lysere tider, og jeg ønsker alle ei god riktig god jul, og et fredfullt nytt år!

Med vennlig hilsen Ida