Etter to år koronadvale er det fantastisk å se hvordan livet igjen sprudler til overflaten. Ikke bare er det vår, fuglesang og måkeskrik, åkrene er i ferd med å få en frodig grønnfarge og kulturlivet er i ferd med å blomstre.

Denne helga samles det over 400 sanglade korister i Inderøy, fra fem land. Det hele åpnet i Sakshaug kirke onsdag, når en crescendo med festkonsert lørdag og avsluttes med gjennomføring av gudstjeneste for Lystrup kirkes ungdomskor, Lillestrøm barne- og ungdomskor, St.Johannes-sangerne, Gruben funnygirls og Budapestkoret i Sakshaug kirke søndag formiddag.

I løpet av disse fire dagene skal koristen fordype seg i korlivets gleder, sosialt fellesskap og muntre toner. Og når så mange unge mennesker samles, skal en ikke se bort fra at det også vil oppstå en eller annen søt duett eller en hjerteskjærende ballade. Og hva passer vel bedre da enn at felles for Norbusang Inderøy 2022 har tittelen «Størst av alt». Med en tekst hvor kjærlighet i ulike dimensjoner tilpasset unge mennesker står i fokus – kjærligheten til skaperverket, kjærligheten til det urokkelige og kjærligheten til lyset. Festivaldeltakerne får også fordype seg med en rekke workshops hvor de kan velge mellom jazz, Disneys klassikere, joik og klassisk sang.

Vi ønsker ildsjelene og frivillighetsapparatet all mulig lykke til med gjennomføringen som bidrar til å sette Inderøy på kartet i det internasjonale kormiljøet.

Sist fredag var den ordinære avisen erstattet av vårens vakreste eventyr, Sommeravisa. I flere tiår har denne vær høydepunktet gjennom året, et produkt vi er stolte av, og som etterspørres over hele landet. Vi blir fortalt at turister kommer med sommeravisa i hånd, og har krysset av de stedene de vil besøke.

I år som tidligere år vil det være noen som er skuffet over at de ikke er prioritert med inn i denne 60 siders avisen, og det har vi stor forståelse for. Den er viktig for næringslivet. Vi takker for alle tilbakemeldinger vi har fått, og vi i vår lille redaksjon vil strekke oss videre for at Sommeravisa 2023 vil være enda større og bedre. Men enn så lenge skal vi glede oss over at årets utgave, som er distribuert over store deler av Trøndelag, vil bidra til å trekke masse gjester til Inderøy i sommer.