Filmgull til Anna & co.

Danseforestillingen «Tilføyelser» ble kortfilm, og nå står filmen med gull i den engelske filmkonkurransen «Joie the Vivre Short Film Competition».

GULL: Danseforestillingen «Tilføyelser» ble kortfilm og mottok gull i Pavillion Dance South West sin filmkonkurranse «Joie the Vivre Short Film Competition».   Foto: Espen Storhaug

FORNØYD: Daglig leder ved Dans i Trøndelag, Anna Hegdahl, er svært tilfreds med anerkjennelse og gull i den engelske filmkonkurransen «Joie the Vivre Short Film Competition». 

Nyheter

«Tilføyelser» ble vist ved Falstadsenteret i 2016. Bak forestillingen står inderøyning Anna Hegdahl som kunstnerisk leder og koreograf. Med seg på prosjektet hadde hun et filmcrew ledet av Håkon Walter Iversen. I samråd med Hegdahl, har Iversen klippet og redigert seg fram til resultatet som ga førsteplass. Det er Pavillion Dance South West som står bak filmkonkurransen. I dag eies verket av Anna & Co.

– «Tilføyelser» var en stor produksjon, så det er både morsomt og viktig at man nå får en slik pris, sier en smilende Hegdahl, som forteller at kortfilmen egentlig er å regne som en «teaser» – en smakebit på noe mer.

– Vi har lyst til å utvide filmen, og det ser også prisutdeleren positivt på, fortsetter hun.

Originalt

Danseforestillingen – som var en samarbeidsproduksjon mellom Turnéteateret i Trøndelag og Falstadsenteret, med Dans i Trøndelag som produsent – tok utgangspunkt i menneskene som satt i fangenskap ved Falstad under andre verdenskrig. Forestillingen skulle gi en større forståelse av hvordan det er å være menneske i en umenneskelig situasjon.

«På scenen» under forestillingen sto både profesjonelle dansere, amatører, unge og gamle. I tillegg står Hans Petter Molvær for originalmusikk til stykket og filmen. Begge deler forteller Hegdahl at var viktig for gullmedaljen man nå kan smykke seg med.

– Vi har fokusert på voksne kvinners rolle i forestillingen, noe som også er vektlagt, sier Hegdahl, som legger til at man allerede er godt i gang med å videreutvikle prosjektet.

Oppfølger

Under Kortreist Dansefestival i år, ble nemlig en oppfølger til «Tilføyelser» vist. «Skoene forteller» var den gang en pilot, som det nå arbeides videre med.

– Å få anerkjennelse for det ene, som i dette tilfellet er «Tilføyelser», kan føre til det andre. Prosjektet lever videre med anerkjennelsen, og nå håper vi at vi kan skaffe finansiering til å utvide det hele, sier den kunstneriske lederen, som i tillegg er daglig leder i Dans i Trøndelag.

Dans i Trøndelag har også en god del på plakaten. 24. oktober er det regionale kompetansesenteret innen dans som lokal medarrangør når forestillingen «Makt og Avmakt» vises i AKSET.