Skuffet over kommunen

Brukere av «Et sted å være» er skuffet over kommunen som ikke stilte på jubileumsfest.

IKKE TIL STEDE: Ingen fra Inderøy kommune var til stede da «Et sted å være «Feiret sitt 25-årsjubileum tidligere i høst. (Arkivfoto: Nina Fossum)  Foto: Nina Fossum

Nyheter

Tidligere i høst feiret «Et sted å være» sitt 25-årsjubileum. Da var brukere og andre samlet til festmiddag.

Et kommunalt tilbud

– Selvsagt hadde vi håpet og trodd at kommunen skulle stille på festen. Et sted å være er tross alt et kommunalt tilbud. Men ingen fra kommunen dukket opp. Det var skuffende, sier to av brukerne, som ikke ønsker å stå fram i avisa.

– Nei, det har vi ikke lyst til. Vi har nok å stri med om vi ikke skal profilere oss i lokalavisa, sier vedkommende og fortsetter:

Roser leder

– I alle år har ikke minst Kjellaug Myrmo gjort en fabelaktig jobb for oss som leder. Et sted å være har blitt vårt andre hjem. Hun og de andre som har stått på fortjener så utvilsomt ros fra sin arbeidsgiver. Det fikk de ikke denne gangen. Hva det skyldes aner vi ikke, men kommunen må ha en meget god begrunnelse for fraværet dersom vi skal godta den, sier de to brukerne av «Et sted å være».

Ingen nedvurdering

Til Inderøyningen sier rådmann Peter Ardon at han beklageligvis ikke fanget opp at det var et 25-års jubileum av «Et sted å være» før han leste om det i Inderøyningen.

– Vi har imidlertid heller ikke mottatt noe invitasjon til jubileumsmarkeringen. Det har altså ikke vært noe bevisst nedprioritering fra vår side, sier han.

Betent forhold

Forholdet mellom brukerne av tilbudet og Inderøy kommune har ikke vært det beste etter at kommunestyret i sin budsjettbehandling før jul i 2015 valgte å følge rådmannens innstilling om å fjerne lønnsmidler til ansatte ved «Et sted å være» fra 1. august 2016. Det resulterte i at bemanningen ble redusert fra 180 prosent til 80. Om vedkommende som arbeider ved «Et sted å være» er syk, holdes tilbudsdøren stengt. I sin begrunnelse for å kutte poengterte politikere at «Et sted å være» ikke er let ovpålagt tilbud.

Da kommunestyret behandlet saken i sitt møte i fjor, stemte Sp, Høyre og KrF for å redusere tilbudet. Representantene for Ap, SV, Venstre og Miljøpartiet De Grønne gikk inn for at tilbudet skulle opprettholdes.