Klar med budsjettforslag

Førstkommende torsdag på ettermiddagstid legger rådmannen fram sitt forslag til budsjett for 2018.

BUDSJETTPRESENTASJON: Førstkommende torsdag presenterer rådmann Peter Ardon sitt budsjettforslag for 2018 og sin økonomiplan 2018–2021. (Arkivfoto)  Foto: Stig Leinan

Nyheter

Samtidig legger han fram sin økonomiplan for 2018–2021. Rådmann Peter Ardon innrømmer at bestemmelsen om at kommunen ikke får lov til å innføre to promille eiendomsskatt fra 2018, men at den må nøye seg med én, har voldt utfordringer.

– Klart det blir vanskeligere å sy sammen budsjettet når en får rundt 6,5 millioner kroner mindre å rutte med enn tenkt, sier han.

Ardon sier at inderøyningene må være forberedt på at budsjettforslaget vil inneholde en del upopulære grep.

– Sånn er det bare. I budsjettforslaget er jeg opptatt av at utviklingsperspektivet ivaretas. Her er det ikke lagt opp til de store investeringene, sier rådmannen og minner om at den pågående utredningen av kommunens helse- og omsorgsplan vil, dersom den vedtas politisk, føre til at omstillingsprosesser settes i gang alt i 2018.

– Før vi kommer dit skal planen blant annet diskuteres i folkemøte. Så skal det som kommer fram innarbeides i forslaget, avslutter rådmannen.