Ny rullestolrampe

Nå får rullestolbrukere mye lettere adkomst inn i gammelkirka, og det er takket være Inderøy Sanitetslag.

NYTTIG GAVE: Fra v. Sissel Norum i fortidsminneforeningen takker Else Ida Aspeli Ulven, Solbjørg Kirknes og Marit Næss fra saniteten for pengene til ny rullestolrampe.  Foto: Nina Fossum

Nyheter

Sissel Norum i Inderøy Fortidsminneforening har lagt den nye rullestolrampa som er levert fra Helseservice AS på plass over steintrappa og inn i gamle Sakshaug kirke. Hun forteller at den er lett, sammenleggbar og meget praktisk.

– Den som var her før hadde gått ut på dato og var slett ikke tilpasset dagens rullestoler, derfor søkte vi saniteten om penger til ny, forteller hun. Søknaden ble innvilget, og fortidsminneforeningen fikk 15 000 kroner til ny rampe.

– Vi synes dette er et godt formål. Det er flott at folk kommer seg inn i kirka på en enkel og fin måte, og ettersom dette i tillegg er en populær besøkskirke, så må jo adkomsten være i orden, sier lederen for Inderøy Sanitetslag, Else Ida A. Ulven. Hun forteller at de er midt oppe i medlemsverving, og hun synes det er flott at dagens medlemmer og eventuelle nye får se hva de bruker pengene på.

– Det kommer hele tiden inn søknader om penger til gode formål, men uten medlemmer blir det ikke så mye å gi av, minner hun om.