Sjarmerer med trøndersk musikk

Kabareten «Kvar gong vi treffes» slår godt an, og Koret på Våja kan med rette være stolte over publikumstilstrømmingen.

POPULÆRE: Det at Koret på Våja kan mye mer enn å synge i kor er kabareten «Kvar gong vi treffes» et godt bevis på. Det er også publikumstilstrømmingen.  Foto: Nina Fossum

GJENNOMGANGSFIGUR: Camilla Skarbom Buan opptrer som både syngende og snakkende bibliotekar. Her er hun i samklang med Åsmund Lyngstad.  Foto: Nina Fossum

ARTIG INNSLAG: Det ble stor ståhei og latter i salen da det arkeologiske funnet av et hode begynte å snakke. Fra v. Jorun Bye, Jan Harald Skagen (hodet), kokka Bente Melhus og bibliotekar Camilla Skarbom Buan.  Foto: Nina Fossum

Nyheter

«Kvar gong vi treffes» er ikke overraskende bygd på lesten «Hver gang vi møtes», og intromusikken til kabareten lokker fram kjente vibber og god stemning. Vi møter et løssluppent kor som kan mye mer enn å synge, og korister som står fram med soloprestasjoner, en etter en.

Trønderske perler

Kabareten er snedig oppbygd med at to gjennomgangsfigurer syr det hele sammen, Bente Melhus som kokka «Matsurva» og Camilla Skarbom Buan som bibliotekar. De to slåss om plassen, og tonen mellom dem er fornøyelig og spissfindig. Koret er stolt over at det skal gjøres TV-opptak med kaia på Våjen og Jekta Pauline som bakteppe, men både TV-team og kjendiser glimrer med sitt fravær. Terje Tysland var forventet, det samme var Åge Aleksandersen, men i stedet dukker det opp «fjerne slektninger» av dem. Fine trøndermelodier kommer som perler på en snor. Musikken styres godt av The Outlaws, teksten glipper litt innimellom, men det tar sangerne igjen i prestasjon og sjarme. Vi får også fine smakebiter av nyere musikk som av Anders Jektvik, og Charlotte Audestad sin vise «På feil si av veien».

Urlokal stedskunnskap

Det er Marna Indgjerd Aakervik som har holdt tømmene om regien, og det ble mye latter i salen når kokka prøvde å forklare en stakkars taxisjåfør veien via Lucietorvet, Rævfetta, Heinnj og Rainnj og mange andre urlokale steder. Fornøyelig var det også når Bodil Myhr kom med et arkeologisk funn i form av et menneskehode som kokka ville koke suppe på, men som bibliotekaren ville bevare fordi hun mente det var av kongeætt. Da en herlig og kraftfull versjon av «Levva livet» tonet ut, kvitterte publikum for en fornøyelig og god forestilling med stående applaus. Siste forestilling på Kvar gong vi møtes er i kveld.