Wang månedens kunstner

Annveig Wang er månedens kunstner i Sakshaug Flerbrukshus.

INSPIRASJON: Kunstner Annveig Wang lot seg inspirere av et fotografi da hun malte dette bildet. 

Vi tegnet og malte etter Sight-Size Method

Nyheter

Nå på søndag er det utstillingsåpning. også denne gangen er det Inderøy Kunstforening som står bak utstillingen.

Olje, kull og akvarell

– Bildene som jeg stiller ut, er laget i olje, kull og akvarell. I årenes løp er det blitt mange bilder, forteller utstiller, som vokste opp på Ytterøy og som nå bor på Utøy.

– Fra svært ung alder har jeg hatt stor interesse og glede av vakker natur, farger og former, og de vakre hagene. Jeg har også hatt stor sans for trær og blomster. Å tegne noe av dette var en utfordring jeg likte. I fjæra fant jeg blåleire, som var ypperlig til å forme for eksempel fugler og mennesker, sier hun.

Valgte sykepleien

Hun forteller at da hun skulle velge utdannelse, var det mange hensyn å ta.

– Jeg valgte sykepleien. Siden ble jeg bondekone og deltok i landbruket. Deretter var det tilbake til sykepleien når de tre guttene vokste til, smiler hun.

Annveig har gjennom årene deltatt på flere kurs innen tegning og maling.

– I 2007–2009 tok jeg 2-årig fagutdanning innen klassisk figurativ kunst/tegning og maling ved Torhild Ramberg Studio i Steinkjer. Maken skole finnes i Firenze. Vi tegnet og malte etter Sight-Size Method. Det vil si en metode som blant andre Peter P. Rubens og Leonardo da Vinci brukte, nikker hun.

Inspirert av foto

Annveig lover at noen av bildene fra den skoletiden blir med på utstillinga i Flerbrukshuset.

– Men det meste som kommer på utstillingen er laget før og etter fagutdanningen, sier hun.

Hun forteller at hun en gang så et fasinerende foto i bladet Sykepleien, som hun gjerne ville male.

– Fotoet var av en pioner innen god sykepleie der hun gratuleres hun med sin 85-årsdag av en kollega. Når en maler, kan en fikse litt. Det har jeg gjort. I tillegg fikk jeg lyst til å føye til sykepleiesangen og melodi på veggen. Som tenkt, så gjort. Da er det bare å ønske velkommen til utstillingsåpning søndag ettermiddag, avslutter månedens kunstner.