Byr på premiespekket basar

I morgen, lørdag, er det klart for Røra skolemusikkorps sin tradisjonelle basar.

GLEDER SEG: Leder i økonomigruppa i Røra skolemusikkorps, John Martin Austad og saksofonist i hovedkorpset, Line Nordberg (15), gleder seg til basaren som arrangeres i morgen, lørdag. 

Nyheter

Det skjer i Røra samfunnshus, og både drillerne i korpset, hovedkorpset og aspirantkorpset står som arrangør.

– Under arrangementet blir det solgt både lodd, årer og arrangert tombola. I tillegg skal korpset spille og drillerne drille for dem som møter opp. Og så blir det selvfølgelig også mat og drikke å få tak i her, sier leder i økonomigruppa i korpset, John Martin Austad.

Mange premier

Da basaren ble arrangert sist – for to år siden – var det ikke mangel på premier.

– Vi regnet oss vel fram til at vi hadde rundt 380 premier totalt den gang, og det ser ikke ut til at det blir færre premier her i år, sier administrativ leder for korpset, Monica Norum.

– Premiene blir gitt av foreldre og medlemmer i korpset, men også av bedrifter i området her. Og bedriftene gir velvillig, noe vi setter stor pris på sier, Austad, som både håper og tror på mye folk under basaren.

Til drift

Inntektene av arrangementet går til å drifte korpset.

– Vi leier blant annet inn en dirigent gjennom kulturskolen som koster litt, i tillegg skal vi vedlikeholde instrumenter, kjøpe nye ved behov, og sørge for uniformer og diverse annet, sier Norum.

– Ja, basaren er en god inntektskilde for oss, legger Austad til.

Jubilerer

Norum kan også fortelle at det i begynnelsen av desember er klart for juleforestilling, og også jubileumsforestilling for korpset.

– Korpset er 70 år i år, og det markeres med ”Bubbdalsspelet”, ei juleforestilling man har hentet inspirasjon fra i Ratdalen, som på Røra alltid har blitt kalt Bubbdalen, avslutter Norum.