Gjør det bra på fotballbanen

Det er få trønderske jenter som satser så hardt på fotballen som det Serine Haga gjør. 13-åringen fra Vangshylla spiller fotball stort sett hver dag, og drømmer om å gjøre fotballen til levebrød.

LOVENDE: Serine Haga er en av de mest lovende fotballjentene på sitt alderstrinn i Trøndelag. 13-åringen har hatt en fin utviklingskurve. 

Nyheter

– Jeg håper det skal være mulig selv om det er vanskelig, sier Serine som er fast inventar på Trøndelags J 13-kretslag. Det består av de mest lovende jentene på dette alderstrinnet fra begge Trøndelags-fylkene.

På kretslagsturnering

Nylig var de på Hamar på en kretslagsturnering. Der deltok det også krets, region og akademilag fra Sverige og Finland. Serine og lagvenninnene på Hedmarken fikk føle på det nasjonale og for så vidt det internasjonale nivået blant 2004-modellene.

– Serine Haga klarte seg bra. Hun er med på vår kretslagssatsing fordi hun jobber hardt, og har mange kvaliteter til å være så ung. Inderøy-spilleren er hurtig og har potensial til å bekle flere roller. På kretslaget har hun for det meste blitt benyttet som venstre back, sier Svein Erik Torvik. Det er han som har det sportslige ansvaret for Trøndelag Fotballkrets sine 13-åringer på jentesiden. Meråkerbyggen legger ikke skjul på at det gror godt nedover i årsklassene.

Kamp om plassene

Han forteller til lokalavisa at det er kamp om plassene på kretslaget. Det er mange som har vært med på treninger og samlinger. Men det var bare et fåtall av dem som fikk være med på kretslagstiltaket på Hamar. Torvik forteller til Inderøyningen at Serine er flink til å gjøre seg spillbar når laget har ballen. Treneren kan også opplyse at hun er god i duellspillet, og ser ut til å ha de rette holdningene. Det handler, som han sier, om å trene mye for å bli god.

Bruker fritida til fotball

– Jeg spiller for det meste på J 13-laget til Inderøy. Men jeg har også vært med G 13-laget på noen treninger. I tillegg har jeg hospitert med den ett år eldre årgangen. Mye av fritiden går med til fotball, sier Serine som håper det skal by seg flere muligheter til å være med kretslaget på kamper og turneringer. Det ligger i hvert fall an til at det blir noen samlinger utover vinteren.