Tomas er klar for en helt ny epoke

Tomas Northug bestemte seg i vår for å kutte toppsatsingen i langrenn. Det blir allikevel OL-deltakelse på Framverran-gutten. Tomas blir nemlig ekspertkommentator under de olympiske vinterlekene.

NY ROLLE: Tomas Northug skal være ekspertkommentator under OL. Det ser Framverran-gutten som la skiene på hylla i vår fram til. 

Nyheter

– Det stemmer at jeg har takket ja til å bidra for en av TV-kanalene i forbindelse med OL i Sør-Korea. Det blir en ny og forhåpentligvis spennende opplevelse. Jeg gleder meg til å få muligheten til å oppleve et OL fra «innsiden» Selv om det naturligvis blir noe helt annet å være kommentator enn deltaker. Min primære oppgave blir å formidle inntrykkene fra en utøvers side. Jeg tror det skal gå bra selv om jeg nå har lagt opp. Målet mitt er å gjøre en så bra jobb at både seerne og folket jeg skal jobbe for blir fornøyde, sier Tomas til Inderøyningen.

Vant verdenscuprenn

27-åringen har oppnådd mange bra prestasjoner selv om han kom i skyggen av storebror Petter. Høydepunktet i karrieren var da han vant et verdenscuprenn i Estland. Den mellomste av Northug-brødrene var i gryende form da han satte hele verdenseliten på plass i det tidligere østblokklandet. Stort var det også å bli juniorverdensmester, og ikke minst være med på å prege VM-sprinten i Falun i 2015.

Men det er ikke det som Tomas rangerer som sin nest beste og artigste opplevelse og prestasjon i langrennssammenheng.

Hadde fullklaff

– Jeg vant et norgescuprenn i Granåsen det første året jeg konkurrerte i 19- og 20-årsklassen. Seiersmarginen til Hans Christer Holund som var ett år eldre og ble juniorverdensmester, var på hele 21 sekunder. Den dagen hadde jeg fullklaff med det meste, sier Tomas som fikk forrige sesong spolert på grunn av sykdom. Det ble flere sykdomsavbrekk på friskusen som slet med å få kontinuitet i treningen. Dermed ble det også vanskelig å prestere. Friskusen merket at motivasjonen dalte utover vinteren.

Ikke motivert

– Jeg konkluderte med at jeg ikke var hundre prosent motivert for å gjøre den treningsjobben som må ligge i bunn for å ha noen som helst mulighet til å hevde seg. Da fant jeg ut at det var like greit å gi seg, sier Tomas som kunne hatt de beste årene i skisammenheng foran seg.

Men han fant ut at det var på tide leve som vanlige folk. Northug innrømmer at det i starten var litt uvant at han kunne disponere dagen på en annen måte enn før.

Det har ifølge den tidligere landslagsløperen gått greit å komme inn i en ny hverdag og tilværelse.