Dans for de yngste

I tolv uker denne høsten har de aller yngste barna fått mulighet til å delta på danseleik i regi av Inderøy kulturskole og Dans i Trøndelag.

DANSELEIK: I timene under tilbudet «danseleik» samhandler foreldre og barn på dansegulvet. Her er Sigve Marius Hjulstad og mamma Elin Ivarrud Brisendal i aksjon. 

Nyheter

Nå håper dansepedagog Guro Gulstad og rektor ved Inderøy kulturskole at tilbudet kan videreføres.

Samvær og samhandling

Danseleik er et tilbud for barn mellom ett og omtrent fire år, og foreldrene deres, som med leik tilnærmer seg dans. Kurset ble igangsatt i høst, og fokuserer på samvær og samhandling mellom foreldre og barn gjennom bevegelse, musikk og opplevelser som skal stimulere barnas – og de voksnes – sanseapparat.

– Vi øver mye på blant annet bevegelighet, rytme, styrke og kontakt og samspill mellom barn og voksen i timene. Premissene er åpne, og tida barn og forelder har her sammen skal være verdifull, sier Gulstad, som legger til at kurset er fritt for press.

– Selv om det er lagt opp en plan for hver time, nytter det ikke å presse fram noe. Ser vi at ungene trekker mot noe annet enn det som er planlagt, endres dagens opplegg seg, sier hun.

Håper på påmelding

Bjerkan forteller at det har manglet et slikt tilbud for barna i denne alderen ved kulturskolen.

– Det har vært et tomrom mellom «musikk fra livets begynnelse» som er et gratis musikktilbud for barn mellom null og ett år, og barnedansen som er beregnet på barn fra fire år og oppover.

Nå er tomrommet fylt, og sånn håper vi at det kan fortsette å være, sier kulturskolerektoren.

I dag har tilbudet åtte små deltakere fra både Inderøy og Steinkjer i tillegg til foreldrene deres.

– Om et tilstrekkelig antall melder seg på tilbudet etter jul, blir det danseleik også da, avslutter Gulstad.