Med i korprosjekt

«Gå for gull!» er slagordet for et landsdekkende guttekorprosjekt der tre fra Inderøy deltar.

I KRISTIANSAND DOMKIRKE: De tre korguttene fra Inderøy sammen med andre guttekorsangere under framførelse av Mozarts rekviem i Kristiansand domkirke. 

GÅR FOR GULL: Tre guttekorsangere fra Inderøy som går for gull er f.v. Iver Stai, Eivind Stai Skjesol og Bjørn Viktor Bratsberg. 

Nyheter

De tre er Iver Stai, Bjørn Viktor Bratsberg og Eivind Stai Skjesol.

I Kristiansand domkirke

3.–5. november deltok de tre, som er medlemmer i Vivace guttekor i Inderøy, i prosjektet «Gullgruver for norsk korsang». Sammen med guttekorsangere fra hele Norge fikk de være med å fremføre Mozarts rekviem og Hovlands Allehelgensmesse sammen med musikere fra Kristiansand symfoniorkester i Kristiansand domkirke.

Mange forbilder

Korgutter kan synge det utroligste hvis de blir inspirert av musikken og har gode forbilder. Og forbilder var det mange av på denne samlingen. Sølvguttene, Nidarosdomens guttekor, Oslo domkirkes guttekor, Kristiansand domkirkes guttekor, Ishavsguttene og Stavanger domkirkes guttekor var blant de 160 deltakerne. Sølvguttenes dirigent, Fredrik Otterstad, ledet sangerne gjennom øvelser og konsert.

Stor opplevelse

Vivaces gutter hadde øvd to ganger i uken med dirigent Bjørn A. Bratsberg i lang tid før de reiste nedover til Kristiansand. Det var ingen tvil om at det var en stor opplevelse å få synge sammen med så mange dyktige gutter. Det var full kirke og et meget begeistret publikum både på konserten og messen.

Treårig prosjekt

Bakgrunnen for dette prosjektet, som drives av organisasjonen «Ung kirkesang», er den lave andelen av guttekor i Norge. Prosjektet, som er treåring, blir støttet av kulturrådet. Repertoaret er likt alle tre årene slik at korsangerne kan vokse med repertoaret.

Til Oslo neste år

Neste år reiser Vivace guttekor til Oslo for å gjenta suksessen der, da holdes konsertene i Oslo domkirke og KORK spiller med koret. Vivace guttekor har plass til mange gutter som liker å synge og oppfordrer alle som vil «Gå for gull» til å ta kontakt.