Grautdag på Bua

Lørdag 25. november arrangerer Bua på Kjerknesvågen sin tradisjonelle grautdag.

Grøtdag: Lørdag inviteres alle til grautdag på Bua på Kjerknesvågen. Her blir det blant annet musikk, gode tilbud og nissebesøk. (Arkivfoto: Privat) 

Nyheter

– På Buasalen blir det anledning til å kjøpe seg grøt, enten du liker risengryn eller rømmegrøt, sier de to trofaste grøtkokerne, Gunvor Fossum og Ingvild Farbu.

Gratis kaffe og kaker

Nytt av året er at Nordøy Sanitetslag stiller med basar, gratis kaffe og kaker, og sanitetslagsmedlemmene håper at mange kommer for å kjøpe lodd.

Solbjørg Kirknes, leder i Nordøy Sanitetslag, sier at leget har klart å skaffe mange fine gevinster, og at overskuddet går til saniteten sitt arbeid i Inderøy kommune.

Tradisjon

Grautdag har vært en tradisjon i mange, mange år. For over 20 år siden var grautdagen nede i selve butikken, men etter at ivrige og flinke dugnadsfolk har ryddet på Buasalen er serveringen flyttet opp dit.

Driftige morgenfugler fra Våjen vasket gulv og vinduskarmer på salen forrige helg, så det luktet godt og grønnsåpe langan lei.

Spesiell og fin sal

Buasalen er en meget spesiell og fin sal, med en uvanlig takkonstruksjon.

I veggene, som er slitte, sitter mye historie fra gamle dager, da salen ble brukt til styremøter, gammeldans, bibliotek, eggsalg, misjonsmøter og bløtkakefester med Nordøy idrettslag og mye mer.

Mange gode tilbud

– På Bua scenen vil vårt lokale band spille og synge litt. Nede i selve butikken vil det være mange gode tilbud, lover Nina Heimdal.

Og ute på Buagården vil det bli tenning og gang rundt juletre, med hornmusikktoner av Nordøy Hornmusikklag.


Nissebesøk

– Vi vil nok i år, som i fjor, vente spente på hvor mange nisser som kommer fra Bøl. Med andre ord vil jeg anbefale alle inderøyninger til å ta lørdagsutflukten til Kjerknesvågen. Her blir det stor førjulstrivsel, melder styreleder i Bua, Marit Isaksen.