Kreativiteten blomstrer

Det foregår mye på ReOdor- Kreativt Gjenbruk hos Flyndra. På mandag blir det foredrag og Workshop med Nina Morvik fra Salten gjenbrukssenter.

ØNSKER VELKOMMEN: Anne Kathrine Oxaal (t.v.) og Berit Kristine Bjoner ønsker velkommen til kreativt foredrag og workshop. 

Nyheter

ReOdor har blitt en kreativ blekksprut med mange armer. Den favner vidt, og er en arena for faste arbeidstakere ved Flyndra, og for dem som er der på utprøving. I tillegg er døra åpen for barnehager og elever i småskolen, for lag og foreninger.

Foredrag og Workshop

«Kretsløpoppfinnerassistent» ved ReOdor, Berit Kristine Bjoner, forteller at de førstkommende mandag kveld får besøk av Nina Morvik, daglig leder ved Salten gjenbrukssenter. Hun kommer for å dele kreativ kunnskap og ideer om hvordan man kan bruke gjenbruksmaterialer. Invitasjon har blitt sendt til alle ansatte i barnehagene i Inderøy, og mange allerede har meldt seg på.

– Det har også flere som jobber i småskolen. Men bare så det er sagt, så er dette et arrangement som er åpent for alle som er interessert i gjenbruk. Studenter er for eksempel en interessant målgruppe, sier Berit Kristine. Det blir også servert kaffe, te og noe å bite i på Lehnhaugen denne kvelden.

Godt samarbeid

Avdelingsleder Anne Kathrine Oxaal forteller at ReOdor samarbeider godt med kommunen, blant annet gjennom det tilbudet de har for alle barnehager, både kommunale og private.

– Vi er nå i gang med et samarbeidsprosjekt med kommunen der vi søker Fylkesmannen om økonomisk støtte så vi kan finansiere den tiden barnehagene er her så alle kan benytte seg av tilbudet, forteller hun. Næringsavdelingen i kommunen har også støttet ReOdor slik at de har fått laget en «sorteringsguide».

– Vi får stadig inn gjenbruksmateriell, både fra private og bedrifter. Hos noen bedrifter har vi en gjenbrukskasse stående, og når den er full henter våre arbeidstakere den. Men det som er viktig er at gjenbruksmaterialet sorteres etter det som er «giftfritt», «kan spises», er «lett knuselig» og så videre. Det er viktig å ta vare på folks helse og på miljøet, enten materialet skal brukes her på ReOdor eller i en barnehage, sier Berit Kristine.

Lekekassen ReOdor

Ved ReOdor lager de også spennende saker for salg, blant annet «insekthotell». De selges ved Jostu, og har blitt veldig populære.

– Folk flest tror de skal henges ut om våren, men det er faktisk i september/oktober de gjør størst nytte. Insektene har behov for en bolig å flytte inn i til vinteren, og det er da de kommer til sin rett, smiler Berit Kristine som lover at de fortsatt skal lage dem.

– Vi har en nyhet for salg nå også, og det kan jo være et tips for alle bestemødre som ikke vet hva de skal kjøpe til jul. Det er lekekassen ReOdor som kan fylles med gjenbruksmateriell barna kan leke med. Vitsen er at den skal fylles med ting som inspirerer til kreativ lek, sier hun. Siden i sommer har de hatt en stor ReOdor-kasse på @ internettkafé, og den har vært veldig populær blant barna. Kassene er laget av solid, gjenbrukt tremateriale, og den har selvsagt påskriften ReOdor på siden.

Videreutvikling

Damene forteller at de jobber med flere kreative ideer som vil bli synlig etter hvert.

– Vi hadde for eksempel strikkekafé sammen med husflidslaget her nylig, og da kom det opp en idedugnad om hva alt restegarnet kan brukes til, for rester blir det jo alltid, sier de kreative damene.

ReOdor er uten tvil et framtidsrettet konsept med bærekraftig fokus, og det er en sosial arena som inkluderer alle.