Sanket medaljer i NM

Røra Taekwondo stilte med sju deltakere i NM, og fem sikret seg medalje. Den gladeste var nok Magnus Johnsen som kjempet seg til gull etter en særdeles spennende finalekamp.

SPENNENDE: Etter en thriller av en finalekamp kunne Magnus Johnsen stille seg på det øverste trinnet på pallen. (Foto: privat) 

HEVDER SEG: Røra TKD stilte med sju deltakere på NM, og fem av dem tok medalje. Det ble en flott avslutning på en god sesong. (Foto: privat) 

VELFORTJENT: Gullvinnerne Tuva Veium og Magnus Johnsen spretter den velfortjente bløtkaka. (Foto: privat) 

Nyheter

Norgesmesterskapet i Taekwondo foregikk på Jessheim sist helg, og var det siste stevnet av betydning for i år.

– For klubben vår var det en kjempefin avslutning på en sesong som har bydd på mange høydepunkter, sier Ståle Johnsen, leder i Røra TKD, coach, og pappa til utøverne Magnus og Jørgen Johnsen.

En thriller

Finalekampen til gullvinner Magnus Johnsen ble en thriller av de sjeldne. Da det var 12 sekunder igjen lå han under med fire poeng, noe som i teorien så å si er umulig å hente inn. Motstanderen var heller ingen hvem som helst, men dobbelt norgesmester Kevin Evensen fra Grorud som også har mange internasjonale medaljer.

– I løpet av 10 sekunder skårer Magnus fem poeng og blir norgesmester, forteller Ståle Johnsen. Akkurat i det øyeblikket var han først og fremst en meget glad og stolt pappa. Han forteller at salen sto i kok og at det var et øredøvende leven. Gullvinneren selv var selvsagt også i ekstase. Han forteller at han var sikker på at slaget var tapt, men at det kanskje var akkurat den tanken som skulle til for at han senket skuldrene og presterte så bra som han gjorde.

Tuva Veium ble også norgesmester, og dessuten vinner av Norgescupen. Hun måtte også gjennom flere skikkelig tøffe kamper, men var helt suveren i finalen.

Artig var det også at Jørgen Johnsen vant sølvmedalje. Han presterte på høyt nivå i hard konkurranse. Ola Wiktoria Lozinska endte også med en flott sølvmedalje, mens Kine Almvik fikk bronse.

– Vi har hatt en veldig positiv utvikling med flere og flere som hevder seg både i Norge og internasjonalt, sier Ståle. Det gjelder ikke minst gullvinner Magnus som har junior-VM som mål neste år.