Trivsel i nabolaget

Gunhild Madsen er sekretær for et spesielt nabolag. De startet som ei sykkelgruppe for nesten 30 år siden. Nå har de satt bort syklene, men trimmer fortsatt.

rimsmed: Gunhild Madsen er sekretær for nabotrimmerne, og har gjort det til vane å skrive årsmeldinga på rim. 

MINNER: Elin og Hans Kristian Solbu var en fast del av nabogjengen og sykkelgruppa mens de bodde i Inderøy. (Foto: privat) 

Nyheter

– Vi er en fast gjeng i nabolaget som har møttes en gang i uka i snart 30 år. Vi startet som ei sykkelgruppe, men det ble etter hvert så mye trafikk at det ikke var så artig å sykle lenger, sier Gunhild Madsen som for anledningen er iført T-skjorta de brukte i sine velmaktsdager. Hun føyer til at formen nok har blitt litt redusert i årenes løp også, men fremdeles gjør de sitt for å holde den ved like gjennom andre former for trim.

Fine turer og opplevelser

– De siste årene har vi møttes for å gå turer, og selvsagt passer vi på å få med oss Inderøyturene. Det er trivelig, smiler Gunhild. Bonusen de får ved å møtes på denne måten er både trim, trivsel og sosialt samvær, og det er slett ikke å forakte.

– Vi møtes hver onsdag i sommersesongen. Ellers er det fast at vi er på båttreffet fredagskvelden hvert år. Og når sommersesongen er over pleier vi å møtes hver gang det er fullmåne. Da går vi på tur til lavvoen på Volkammen eller til gapahuken i Markaplassen, forteller Gunhild. Om værgudene spiller på lag, så byr disse turene på flotte naturopplevelser i strålende måneskinn.

Som avslutning på sommeren pleier nabotrimmerne å samles til sommeravslutning ved naustet til familien Madsen på Jonholmen. Der koser de seg med reker og godt tilbehør. Formann Fredrik Volan stiller med klubba (som egentlig er en hammer) i tilfelle noe skal bankes gjennom, og Gunhild stiller med ei fersk årsmelding.

De siste årene har hun skrevet dem på rim, så forventningene før hvert årsmøte er høye. Her bringer vi årets årsmelding som tar oss med på en liten reise i vår flotte bygd.