Klar med årbok og kalender for Mosvik

Dette er den 31. årgangen av årboka.

REDAKTØR: Morten Olsen Haugen er redaktør for årboka, som er den 31. i rekken. (Foto: Privat) 

Nyheter

Redaktør av årets utgave er Morten Olsen Haugen. Han er den tredje redaktøren på 31 år og overtar etter Langfjæran og Nyborg.

Endret arbeidsform

– Lederskiftet i historielaget våren 2017 har endret arbeidsformen vår, sier Haugen som også er formann i laget.

Han forteller at det nå er det tre som jobber med kalender, og fire i årboknemnda.

Åpningsartikkelen i årboka er den kvasseste. Her skriver fiskeforvalter Anton Rikstad om reguleringen av Mossa og kaller det «ødeleggelse av et vassdrag». Mange vil nok også ha interesse av den årlige tidsreisen med TA-klipp, denne gang «Mosvik anno 1977». En nyvinning i år er «Året i bilder», med førsteklassingene, konfirmantene og gullkonfirmantene. Haugen håper at dette blir et årlig og populært innslag.

Variert stoff

Årboka kan ellers friste med hoppbakkehistorie, frikirkas historie, bygdekrim og tømmertyveri fra 1860-tallet, utvandreren Gunerius Troseths selvbiografi, og Asbjørn Karlsens rapport fra arbeidet med å utvikle landhandelmuseet i Venneshamn. Kalenderen følger kjent mønster av nye og gamle bilder. Arnold Lorentsen, Per Vennes og Bjørn Harald Lyng er effektivt trekløver. Blant årets bilder finnes en president, en konge og en statsminister – alle med bånd til bygda. Størst entusiasme blir det sikkert omkring gamle klassebilder og ungdomsbilder av folk som nå er voksne. 1992-årgangen er til stede både som førsteklassinger og konfirmanter. De månedlige visdomsordene er erstattet med salte og saftige sitater fra Kvennavika-universet.