Klare for StraumJul

Lørdag 2. desember arrangerer butikkene i Straumen StraumJul sammen med Foreningen Ringstu, Straumen Vel og Sakshaug Flerbrukshus.

Straumjul: Velkommen til StraumJul neste lørdag, sier Trygve Wannebo (Inderøy kommune), Tormod Ellingsen (Den Gyldne Omvei), koordinator Anne Haga og Hugo Nilssen (Euronics). 

Nyheter

Husene og gatene fylles med ekstra aktiviteter og flere utvider lokalene sine utendørs denne dagen. Her legges det opp til mange ulike tilbud. Hos Nils Aas Kunstverksted er det juleverksted for de minste. Tradisjonen tro blir det julegrantenning ved Klokkarstu. Dette står Straumen Vel for og da kommer både Vivace-koret og deler av Musikklaget Laat for å underholde. Om nissen er på lur vites ikke – så det er bare å ta turen til Straumen for å sjekke.

– For å skape trivsel hele adventstida jobbes det i år med å sy sammen aksen Rødbrygga – Remabygget. Dette gjøres blant annet med ekstra lyssetting. Denne lørdagen vil man mobilisere litt ekstra med å markere sammenhengen mellom de ulike aktivitetsområdene slik at de som besøker Straumen tar seg rundt til de ulike aktørene, sier koordinator Anna Haga.

Hun forteller at mange forretningsdrivende vil holde åpent første søndag i advent.

– Den helga er det virkelig førjulstid i Inderøy med mye som skjer rundt om i hele kommunen. Samarbeidet mellom næringslivet, Inderøy kommune og frivilligheten ligger som basis for aktiviteten. Vi håper dette legger grunnen for liknende førjulsarrangement i årene som kommer. Vi vil jobbe for at det blir en tradisjon, sier koordinatoren.

Men først skal årets StraumJul og førjulshelg i Inderøy arrangeres.

– Vi håper så mange som mulig trosser eventuelt dårlig vær og tar seg ut. Dere er hjertelig velkommen til en trivelig prat og handel, annonserer Anne Haga.