Kunsthåndverk i Kunstverkstedet

I morgen, lørdag, åpnes utstillingen «Norsk kunsthåndverk 2017» ved Nils Aas Kunstverksted.

Gleder seg: Kurator Silje Hovland gleder seg til utstillingen «Norsk Kunsthåndverk 2017» åpnes i morgen, lørdag, ved Nils Aas Kunstverksted. 

Nyheter

– Vi gleder oss til åpningen, og håper folk møter opp for å få den med seg, sier daglig leder ved Nils Aas Kunstverksted, Inger Marie Lillesand.

Variert utstilling

Det er Silje Hovland som står som kurator for utstillingen. Hun forteller at hun har tenkt bredde når hun har satt det hele sammen.

– Både lokale og nasjonale kunstnere er representert i utstillingen. Noen er rutinerte mens andre er mer ferske. Kunstnerne jobber også med ulike materialer, som spenner fra keramikk til tekstil og metall.

Det skal være en fin miks av litt forskjellig her, sier Hovland, som satser på at bredden vises blant publikum.

Hovland håper nemlig at også et yngre publikum skal ta turen til kunstverkstedet i løpet av utstillingsperioden.

Flere kunstnere

Hun nevner Kneip – som består av kunstnerne Jørgen Platou Willumsen (f. 1986) og Stian Korntved Ruud (f. 1989) – som et eksempel på et kunstnerskap som skal kunne fange yngre sin oppmerksomhet.

I tillegg til Kneip er kunstnerne som er representert i utstillingen Barmen og Brekke, Brit Dyrnes, Guri Sandvik, Hanna Roloff, Janne Rennemo, Katarzyna Anna Chrzanowska, Kvist og Kvae, Margit Seland, Ragnhild Wiik og Stuberg Ueno.

Møter opp selv

Utstillingen åpnes av førstekonservator ved Nordenfjelske Kunstindustrimuseum, Randi Nygaard Lium, og jazzlinja ved Sund folkehøgskole står for musikalske innslag.

– I tillegg møter omtrent halvparten av kunstnerne opp under åpningen, noe vi syns er veldig fint, sier Hovland.

– Og så er det verdt å nevne at prisklassen på kunsten i utstillingen er overkommelig. Så nå satser vi på at folk tar turen hit for en liten julehandel, selv om utstillingen skal stå til i mars, avslutter hun.

Hovdenak på Stiklestad

Lørdag 2. november er det for øvrig også klart for kunstutstillingsåpning. Da er kunstneren Eli Hovdenak som viser fram sin kunstneriske verden i Leidangsgalleriet ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter. Hovdenak lager humoristisk kunst som kombinerer tekst og bilde. Hun har tidligere stilt ut sine arbeider i Nils Aas Kunstverksted. Utstillingen står til 4. februar 2018.