Marens Bakeri utvider

Ved Marens Bakeri skal de bygge en ny, glutenfri avdeling, og på nyåret søker de etter baker med fagbrev så de blir en komplett kvalifiseringsarena i eget hus.

GOD: Marens Bakeri er en god kvalifiseringsarena. Fra v. Eva Herstad er gründer og læremester, Jens Martin Ulvin har vært fast ansatt i 11 år og Sandra Elise Valstad er lærekandidat i bakefaget. 

BYGGER UT: Her oppe i kroken vil den nye avdelingen av bakeriet komme, forteller Anne Kathrine Oxaal og Per Jensen. 

ERFAREN: Eva Herstad baker det meste, men hun er hjernen bak den populære, glutenfrie baksten. (Foto: privat) 

Nyheter

– Styret har vedtatt at vi skal bygge ut, og huseier er positiv. Prosessen vil starte så fort det lar seg gjøre på nyåret, forteller daglig leder, Per Jensen.

Glutenfri avdeling

Det som skal bygges på er en ren, glutenfri avdeling. Marens Bakeri har allerede blitt viden kjent for sine gode, glutenfrie produkter, og det konseptet vil de videreutvikle.

– I dag kan vi garantere 99 prosent glutenfrie produkter, men ved å bygge nytt og ved å ha ei sluse mellom gammel og ny avdeling, kan vi garantere at baksten blir 100 prosent glutenfri, sier Per Jensen og viser hvor den nye avdelingen vil bli oppe i hjørnet ved den iøynefallende veggen.

– Like viktig som at vi skal bake glutenfritt er at vi vil få en mye bedre kvalifiseringsarena. Vi ønsker nemlig å bli en enda bedre lærebedrift for bakefaget, sier lederen. Han forteller at de hittil har kjøpt tjenester av bakeriet på Verdal for å komme i mål, men planen er å ansette egen baker med fagbrev, og da oppfyller de alle krav. Utbyggingen vil nok også generere enda flere arbeidsplasser.

God kvalifiseringsarena

– Vi har hatt mange lærlinger og lærekandidater, i tillegg til folk i arbeidstrening ved Marens Bakeri gjennom årene, og vi har erfart at det er en veldig god kvalifiseringsarena. Akkurat nå jobber baker Mona Langås her på engasjement, og hun tok svennebrevet hos oss. Det er en skikkelig solskinnshistorie som vi helt sikkert kan oppnå flere av, sier avdelingsleder Anne Kathrine Oxaal.

Eva Herstad gleder seg også til å få ny bakeavdeling. Hun er gründeren bak den populære glutenfrie baksten basert på hjemmebakt-konseptet, og hodet hennes er stadig fullt av nye og gode ideer.

– I dag har vi tre ulike glutenfrie storbrød. Det er havrebrød, grovbrød og brød med gulrot. Vi har også focaccia, ciabatta og rundstykker som er glutenfri. Som søtbakst har vi Toscaboller og Wienerbrød uten gluten, og vi har glutenfri müsli, ramser Eva Herstad opp. Hun legger til at de fleste av kakene de baker også kan bakes glutenfrie så vel som laktosefrie. I sommer deltok Marens Bakeri på Trøndersk Matfestival for første gang, men det blir nok ikke den siste, for snakk om at produktene gikk unna som varmt hvetebrød!