Trives som butikkdriver

Den 1. november var det to år siden Stine Fossum Winje tok over driften av Change-butikken på Trondheim Torg. Hun har ikke angret en dag.

TRIVES: Stine Fossum Winje (t.h.) driver Change-butikken på Trondheim Torg. En av hennes gode medarbeidere der er inderøyningen Birgit Rundberg (t.v.) 

Nyheter

Egentlig var det litt tilfeldig at Stine ble franchisetaker, men da muligheten kom seilende grep hun den med begge hender.

Fra ansatt til eier

– Jeg kjøpte butikken av min daværende sjef som den gang eide tre butikker i Change-kjeden i Trondheim. Jeg hadde da jobbet for henne siden i 2010, forteller Stine.

– Egentlig var det et slumpetreff at jeg begynte å jobbe i Change også. Anette, min tidligere sjef ville ha noen til å gå rundt på Solsiden i bikini og undertøy for å dele ut flyers, og jeg tok utfordringen. Jeg var så heldig at jeg fikk bære brudeundertøy med en kimono over, så det kunne ha vært verre, blunker Stine som hadde en del modellerfaring fra før. Men det var også starten på Change-historien.

– Jeg hørte nyss om at Anette trengte hjelp i butikken på Solsiden, og jeg ble ansatt som ekstrahjelp, forteller Stine. Hun jobbet der til Change åpnet på Sirkus i oktober 2012. Da hadde hun for lengst fått fast stilling, og det ble til at hun fordelte tiden sin mellom de to butikkene.

– I januar 2013 ble butikken på Trondheim Torg etablert, og jeg fikk være med i åpningsfasen der, forteller hun.

Måtte ta sjansen

– Jeg fikk etter hvert vite at Anette skulle selge butikken på torget, men i starten torde jeg ikke å tenke på å ta over en gang. Men etter at jeg ble pushet litt av andre og tanken fikk lov til å modnes ble jeg overbevist om at dette var en sjanse jeg måtte ta. Prosessen pågikk et halvt år.

Det er ikke bare, bare å kjøpe en butikk. Finansene måtte på plass, og jeg måtte gjennom en søkeprosess, sier butikkdriveren. Hun forteller at hun fikk gode skussmål av sin tidligere sjef, men at hun først måtte gjennom et par intervju, blant annet med eieren for Change of Scandinavia Norge AS, men alt gikk Stines vei til slutt.

– Timingen kunne ha vært bedre, for like etterpå måtte jeg ut i mammapermisjon, men takket være gode medarbeidere gikk det også veldig bra, smiler hun fornøyd.

Riktig BH er viktig

Change er en etablert internasjonal merkevare innen undertøy, og med over 40 konseptbutikker i Norge er de landets ledende undertøykjede. De som jobber hos Change er spesialister på tilpasset undertøy.

– Hele 90 prosent av alle norske kvinner bruker feil BH-størrelse. Jeg har selv til gode å møte noen som har funnet fram til riktig størrelse på egen hånd. Det er viktigere enn man tror å bruke riktig BH, for over tid kan man få belastningsskader i skuldre, nakke og rygg om man går med feil plagg, sier Stine, og forteller at det er vanlig å måle kunden.

– Vi har over 110 størrelser i butikken vår. Dermed skulle det finnes noe for alle og enhver, sier hun og legger til at Change selger tre merker de selv har utviklet i tillegg til mye annet både nyttig og lekkert.

Gode medarbeidere

Stine nøler ikke med å rose sine medarbeidere når hun forteller om en butikk der pila peker oppover.

– Vi er et godt team som drar i samme retning. Det er forresten ei til fra Inderøy som jobber hos meg nå. Hun heter Birgit Rundberg og ble ansatt som assisterende daglig leder for ikke lenge siden. Kirsti Østlid har vært med fra start, og er min høyre hånd. Totalt er vi fem stykker, og alle er helt supre, roser Stine. Hun legger vekt på åpen informasjonsflyt og inkludering. Hun trives også veldig godt på Trondheim Torg.

– Det er en god og inkluderende senterledelse her. De møter deg, bryr seg om deg og er en del «av gulvet». De lager også artige konkurranser som er krydder i hverdagen, sier Stine, og røper at butikken hennes har vunnet både «gull» og «sølv» i to ulike senterkonkurranser i år. I premie har de fått kino med servering i Kongesalen på Prinsen Kino, og det har vært veldig hyggelig. Stine føler hun har havnet på riktig hylle i livet, og hun gleder seg til fortsettelsen.

– Jeg har hatt en del inderøyninger innom butikken, men jeg tar gjerne imot flere, blunker hun mens hun bretter opp ermene og forbereder seg på julerushet.

(Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at Stine Fossum Winje er datter av journalist i Inderøyningen, Nina Fossum)