Åpner lokalene for skuelystne

Førstkommende tirsdag skal Sakshaug gamle skole offisielt gjenåpnes. Torsdag inviteres det til åpen dag i byggene.

GLEDER SEG: Enhetsleder for kultur i Inderøy kommune, Kåre Bjerkan, og prosjektleder ved Tindved, Anne Lein Kristiansen, ser frem til at Sakshaug gamle skole kan inntas for fullt. 

HAR TRO: Prosjektleder ved Tindved, Anne Lein Kristiansen, har stor tro på at næringsklyngen som skal innta Sakshaug gamle skole vil fungere utmerket – også i samarbeid med de andre «beboerne» i bygget. 

FORNØYDE: Asadshah, Zekeryas Miheretab, Rezene Kflit, rektor for norskopplæring for voksne, Britt Tønne Haugan, Filimon Yibark, Mohammed og Semere Haile er alle glade for at man nå har egnede lokaler for undervisning. 

I ARBEID: Esayas Kahsay Gebre er blant dem som sørger for at veggene i lokalene Frivillig Inderøy skal holde til i, blir nymalte. 

Nyheter

Den offisielle åpningen vil foregå tirsdag klokken 10.00. Da skal selvfølgelig snorklipping og taler finne sted. I tillegg skal det nye navnet på bygningsmassen avsløres, og det blir også tid til en liten omvisning i lokalene.

Full aktivitet

Det Inderøy norskopplæring og grunnskole, Frivillig Inderøy, MC Fellowship mot mobbing og Tindved Kulturhage som har tilhold i den gamle skolen, og det er dermed også disse som torsdag åpner lokalene sine for publikum mellom klokka 14.00 og 18.00.

– Vi holder åpent hus på hele området med mulighet for å se hva vi holder på med her, men også for å se hvor fine lokalene er blitt, sier Maria Aune i Frivillig Inderøy.

Frivillig Inderøy er i oppstartsfasen med et Aktivitetshus, og vil i løpet av den åpne dagen vise noen av aktivitetene lokalene etter hvert skal kunne brukes til. Det blir allsang, seniordans, presentasjon av historielagets bokprosjekter, spill, hobbyaktiviteter, servering med mer.

Trives allerede

Inderøy norskopplæring og grunnskole skal ha språkkafe i underetasjen i hovedbygget, og at det i andre etasje blir internasjonal servering, quiz og veggaviser.

– Det er godt for oss å komme hit, hvor lokalene er egnet for det vi driver med. I bankbygget var det lagt til rette for kontor, her er det tilrettelagt for undervisning med større rom. Vi trives kjempegodt så langt, og har allerede samarbeidet med de andre på bygget her, sier rektor for norskopplæring for voksne, Britt Tønne Haugan, som legger til at det er til sammen er 65 elever ved skolen nå.

I flerbrukshuset på den andre siden av skolegården skal være julemarked hvor kortreiste og bærekraftige julegaver kan kjøpes.

– Og i Innherreds fineste tilfluktsrom holder MC Fellowship mot mobbing til. Der blir det enkel servering og i tillegg inviteres alle til å komme inn og slå av en prat om MC eller til å løse verdensproblemer i godt lag, sier Aune.

Rom for flere

I førsteetasje i hovedbygget holder Tindved Næringshage til. Der vil det bli mulighet til å hilse på bedriftene og finne ut av hva det er de ulike driver med. Prosjektleder ved Tindved, Anne Lein Kristiansen, forteller at man så langt har elleve bedrifter og enkeltmannsforetak på plass i næringsfellesskapet. Disse er Dans i Trøndelag, Den Gyldne Omvei, ØkonomiBistand, Badeball Media AS, Studio Strek Interiørarkitekter MNIL, scenograf og scenetekniker Jon Rune Vist, Rockegården AS, Fritt Spillerom, Sundal Frilans, Augustine Rikkeliva Nygaard og Voi Voi AS.

– Men vi har fortsatt rom for flere, så det er bare å ta kontakt. Det mulig å leie et eget kontor på fast basis, en pult i et åpent kontorlandskap, eller å komme innom for en «drop in»-plass nå og da, smiler Lein Kristiansen.

Under den åpne dagen oppfordres det til å ta i bruk parkeringsplassene ved AKSET og rådhuset, da mulighetene for parkering er begrenset ved Sakshaug gamle skole.