Eirik Hegdal og co. framfører Coltrane

På torsdag presenterer Inderøy Jazzforum høstens godbit. Da framfører Eirik Hegdal med band i sin helhet ett av historiens mest anerkjente jazzverk: «A Love Supreme» av John Coltrane.

COLTRANE: Torsdag framføres jazzverket A Love Supreme av John Coltrane i Rødbrygga.  

Nyheter

Det framgår av ei pressemelding fra Inderøy Jazzforum. Her heter det at den legendariske jazzsaksofonisten John Coltrane døde av leverkreft for ganske nøyaktig 50 år siden, bare 40 år gammel. I løpet av sitt korte liv fikk han en enorm betydning for jazzens utvikling, både gjennom en rekke soloalbum og gjennom samarbeid med Miles Davis og Thelonious Monk. Mot slutten av karrieren ble hans musikk stadig mer preget av spiritualitet – alt han spilte var en bønn til gud. Og det gjelder i særdeleshet mesterverket A Love Supreme, som vurderes som ett av de beste jazzalbumene gjennom tidene. Eirik Hegdal framførte denne konserten i Vår Frue kirke i Trondheim under Olavsfestdagene i sommer. I Inderøy framføres verket på Rødbrygga. Eirik spiller saksofon, og har med seg Oscar Grönberg på piano, Michael Duch på bass og Tor Haugerud på trommer.

Inderøy Jazzforum håper at mange tar turen innom konsertlokalet torsdag 7. desember.