En fin førjulsdag med graut

Mange snikstartet julefeiringen da Inderøy Forbruksforening på Kjerknesvågen inviterte til den årlige «Grautdagen».

GODT BESØKT: Mange hadde møtt opp til grautdag og julegrantenning. 

Bua er et viktig treffpunkt i bygda.– Bua er et viktig treffpunkt i bygda.

REKORDSALG: Styreleder i Inderøy Forbruksforening, Berit Isaksen kunne melde om rekordsalg av graut og lodd. 

HORNMUSIKK: Nordøy Hornmusikklag sørget for god julestemning. 

SPENNENDE: Det ble stor spenning da julenissene fra Bøl dukket opp ved Bua. 

SEKKEN FULL: Nissene hadde sekken full av pakker, noe som de minste satte ekstra stor pris på. 

Nyheter

Butikken åpnet dørene til en julepyntet Buasal lørdag og bydde de mange besøkende på både rømmegrøt og risengrynsgrøt. Husbandet sørget for julestemning fra scenen og Nordøy Sanitet hadde basar med mange fine premier.

Premier til alle

– Dette er første året vi har basar under Grautdagen og vi har solgt mange lodd, sier Elin Bye som på slutten av dagen kunne telle hele 1100 solgte lodd. Ingen barn gikk tomhendte hjem fra basaren, det var trøstepremier til alle.

– Vi har fått sponset luer og buffs, så man får premie selv om man ikke har vinnerlykke på loddene, smiler Bye. Saniteten spanderte også kaffe og kaker under arrangementet.

Populært nissebesøk

Klokken 14 var det tid for å tenne julegrana utenfor Bua og Nordøy Hornmusikklag spilte mens små og store gikk rundt juletreet. Nissene fra Bøl hadde også tatt med pakkesekken sin ned til Bua denne dagen, noe de aller minste satte stor pris på.

Artig å treffes

Etter nissebesøket fortsatte serveringen i 2. etasje på Bua, og mange stilte seg i kø for å få en porsjon graut. I køen finner vi Toril og Ragnhild Skjermo Holte og Kasper Ramdal Farbu, som alle forteller at de synes det er bra med slike arrangementer før jul.

– Det er artig å treffes, og så får man får litt julestemning.

En fin dag

Fornøyde med dagen var også arrangør Inderøy Forbruksforening, som kunne melde om rekordsalg av graut.

– Vi har solgt mer enn noen gang – over 150 porsjoner, sier Berit Isaksen fornøyd. Hun er styreleder i forbruksforeningen og forteller at de setter pris på at så mange møter opp og støtter opp om nærbutikken.

– Bua er et viktig treffpunkt i bygda, konkluderer Isaksen.