Heimlaga, kreativt og ekte

Er man ute etter en unik og hjemmelaget julegave kan det være lurt å stikke innom Låven på Gulburet.

JULESTEMNING: Strikkede harepuser og søte mus har flyttet inn på Låven På Gulburet. Der finnes også et godt utvalg av «Rørosvotten» 

MANGFOLD: Edel Bøe er en av salgsutstillerne på Låven med sine flotte akrylbilder og collager som vises på veggen bak. Hun forteller at de har mye fint, blant annet disse lysekronene. 

VARIERT: Et juletre kan være så mangt, og på Låven på Gulburet finnes de i mange varianter. 

Nyheter

Fire lokale aktører pluss en kunstner fra Trondheim har nemlig inntatt Låven på Gulburet der de har salgsutstilling til og med den 10. desember.

Strikk, honning og smykker

Marianne Gjertsen er en av de lokale utstillerne. Hun har rigget til en fin, liten julelandsby full av søte, strikkede mus og harepuser. De kan kjøpes som de er, eller med komplett garderobe om man vil. Inderøyhonning som drives av Tonje Kvam og Markus Delvigne representerer produkter som er velkjent for inderøyningene, men som man stadig må ha påfyll av. De selger honningkrukker i ulike størrelser, bivokslys i ulike varianter og fasonger, og fine små figurer av bivoks til å henge på treet. Smykkekunstner Heidi Gråwe er på plass med et utvalg smykker, men hun viser også at hun kan mye mer. Hun har juletrær av rekved, skulpturer av tre og perler, hjemmelagede såper, dekorerte betongfat og fine utekranser.

Gjesteutstiller

Billedkunstner Edel Bøe er den siste av de lokale utstillerne, og hun har med seg et utvalg små, fargerike akrylbilder og fine collager til Låven.

Gjesteutstilleren er Annema Storvik Nicolaisen fra Trondheim. Hun er kunster på heltid, og selger produktene sine blant annet på Husfliden og på Rørosmuseet. Hun er kjent for «Rørosvotten» i tovet ull med påsydd symbol i tråd med Røros Kobberverk. Med produktet følger også en liten bit historie. Men Nicolaisen har også sokker og tøfler i ull, hun har vevde bilder med motiv av juletrær, sveisede stjerner i smijern, og hun har lyskranser med vakre kuler i slipt glass. og mye mer. Mange har allerede funnet veien til Låven, men utstillerne tar gjerne imot flere. De har åpent til og med søndag 10. desember, så er du på julegavejakt kan det lønne seg å stikke oppom.