Lørdag er det tid for «STRAUMJUL og Jul i Inderøy»

Denne lørdagen går «Jul i Inderøy» av stabelen. Arrangørene lover mange gode opplevelser og tilbud denne første lørdagen i desember.

JUL I INDERØY: Tenning av julegrana ved Klokkarstu er ett av tilbudene under Jul i Inderøy. Hit kommer kor, musikere og nisser for å bidra til ekte førjulsstemning. (Arkivfoto: Elfi Leinan) 

Nyheter

Bak StraumJul og betegnelsen Jul i Inderøy står Inderøy kommune, Inderøy Næringsforening, Straumen Velforening, Sakshaug Flerbrukshus, handelsstanden og Den Gyldne Omvei.

Ekstra aktiviteter

Det startet i fjor da flere aktører hektet seg på StraumJul. Dermed ble Jul i Inderøy etablert. I høst ble Inderøy Næringsforening forespurt om å ta en koordineringsrolle for tilbudet. I år er det mye som skjer denne første helga i desember. Og alt som skjer vitner om stort engasjement. Det betyr at det blir mange ekstra aktiviteter både i Straumen-området, hos Berg Gård på Kjerknesvågen, i Sakshaug Flerbrukshus på Venna og i Kaldalstua i Mosvik. På Utøy blir det tradisjon tro julemesse og tenning av «verdens minste julegate» ved Øynheim forsamlingshus.

Mange aktiviteter

I løpet av denne lørdagen kan små og store velge mellom flere ulike aktiviteter på Straumen. Hos Nils Aas Kunstverksted blir det juleverksted for ungene. Rett over gata byr Inderøy Landhandleri på gløgg. Ved Hastadgården står Laat og selger julenek og juletre. Utenfor Jostu slår Flyndra opp telt der Gold of Italy og Flyndra selv byr på sine spesialiteter. Ikke langt unna vil en også finne fiskebilen til Ishavsprodukter.

Smultringer og trekkspilltoner

I REMA-1000-bygget på Nessjordet vil Inderøy-Urter, Sissel Rygg fra Oriflame, Hyllan Hjemmebakeri og Rannveig Klepp med smultringer, være på plass og tilby sine produkter. Her blir det også muligheter til å lytte til Erling Fossums trekkspilltoner.

Natursti med mer

I Ringstu blir det muligheter til å gå en stemningsfull og litt annerledes natursti. Her selges hjemmebakt brød med brunost og honning, samt kaffe og kakao. Foreningen Ringstu lover at det skal bli ekstra trivelig med lyslykter som henger i trærne i parken. Og som ikke det var nok, så sørger Straumen velforening for å plassere bålpanner rundt i sentrum.

Lysene tennes på julegrana

Tradisjonen tro tennes lysene på julegrana ved Klokkarstu. «Klonken» kommer og spiller julesanger.

– Koret Vivace er engasjert til å bidra med sang. Julenissen kommer kanskje også til Klokkarstu og deler ut juleposer til ungene, det vet man aldri for sikkert. Også denne gangen stiller Sølvi Weisi som konferansier, lokker arrangementskoordinator Anne Haga.

Trivsel og handel

Hun forteller at tanken bak StraumJul var å samle kreftene første lørdagen i desember for å fokusere på trivsel og handel.

– Et hovedmål med arrangementet har vært å sy sammen aksen fra Rødbrygga til Rema 1000-bygget. Til neste år er tanken å inkludere Coop Extra-butikken, Klepp-huset og gamle Sakshaug barneskole i arrangementet, sier hun.

Lokalhandel denne helga

Inderøy Næringsforening håper at inderøyningene sløyfer turen til nabokommunene denne lørdagen og i stedet tar turen innom det som skjer i Inderøy.

– Folk får mange flotte opplevelser og gode tilbud denne helga. Da skal det ikke være nødvendig å bidra til økt handelslekkasje. Vi håper og tror at dette er så interessant at folk fra nabokommunene i stedet tar turen innom Inderøy, avslutter Haga.