Populært middagstilbud

Siden midten av oktober har frivillige ungdommer lagd og servert middag på e@. Tilbudet har blitt svært populært.

ÅPENT FOR ALLE: Mandag var det fullt hus på e@. Even Øye Brandsås serverte gjestene italiensk grønnsaksuppe. 

UNG KOKK: Jon Yri er en av ungdommene som er frivillig i Stiftelsen Flyndras «Matambassadør» – prosjekt. 

GODT TILBUD: Mari Brønseth og Ester Einvik Bakke bor begge på hybel og er fornøyde med å få kjøpe seg middag til ungdomspris. 

MIDDAGEN ER KLAR: Even Øye Brandsås har vært frivillig i fire år, og hver mandag serverer han middag til sultne inderøyninger. 

Nyheter

På kjøkkenet er Even Øye Brandsås (15) og Jon Yri (14) i full sving. Det bobler i grytene – det er italiensk grønnsaksuppe på menyen i dag.

– Vi er vanligvis fire stykker på gruppa, men i dag er vi bare to og da blir det litt travelt, sier Jon før han haster ut for å få tak i pesto.

– Trenger vi egentlig pesto? spør Even.

– Nei. Men det blir mye bedre med pesto. Så da trenger vi pesto!

I en travel hverdag

Hver ukedag mellom klokken 16.00–17.00 kan man få kjøpt middag på e@.

– Tilbudet er åpent for alle, og vi opplever at mange barnefamilier benytter seg av tilbudet i en travel hverdag. Skal ungene på en aktivitet etter skolen, kan man for eksempel kjøpe seg middag på e@ fremfor å haste hjem og stresse med middagslagingen, sier Hilde Woxen fra Flyndra.

Hun forteller at en porsjon middag koster 100 kroner for voksne og 30 kroner for barn og ungdommer.

Godt og «hjemmelaget»

Middagstilbudet er spesielt populært for dem som bor på hybel på Inderøya. Mari Brønseth og Ester Einvik Bakke er begge hybelboere og setter stor pris på å få en god middag til 30 kroner.

– Vi har vært her noen ganger før og synes det er et supert tilbud.

Vi som bor på hybel har jo ikke så mye penger å rutte med, så det er kjempebra at de har egne ungdomspriser, sier Mari Brønseth.

Gir erfaring

Det er omkring ti ungdommer som er «matambassadører» i Stiftelsen Flyndras prosjekt. Jon Yri startet som frivillig for 3 måneder siden, og trives godt med det. Even Øye Brandsås er både matambassadør og frivilligvert på e@ og forteller at han synes det er meningsfylt å være frivillig.

– Jeg har vært frivillig i fire år, og liker at jeg bygger meg opp både erfaring og blir kjent med mange folk jeg kanskje ellers ikke ville blitt kjent med, sier den unge kokken.

Plass til flere unge kokker

Hilde Woxen forteller at de fram til nå har testet ulike retter for å se hva som fungerer best.

– Ungdommene kommer hit etter skolen og alle rettene skal være serveringsklare til kl. 16.00, så vi har til nå fokusert på at rettene på menyen skal være lettlagde og lettspiste, smiler hun. Woxen opplever at ungdommene har tatt veldig eierskap over prosjektet, og at tilbudet har blitt godt mottatt.

– Vi har vært veldig spente, men vi har hatt bra med kunder hver dag. Med dette prosjektet dobler vi kapasiteten på antall frivillige og vi har plass til flere unge «matambassadører», avslutter hun.