Stein Torleif Bjella inntar AKSET

Låtskriver og sanger Stein Torleif Bjella konserterer i AKSET lørdag 9. desember.

TIL INDERØY: Lørdag 9. desember inntar Stein Torleif Bjella scenen i vestibylen i AKSET. (Foto: Signe Fuglesteg Luksengard) 

Nyheter

Det er Rockegården og Yngve Henriksen som har hyret inn artisten. Henriksen håper og tror at inderøyningene kjenner sin besøkelsestid og får med seg denne konserten neste helg.

Har høstet lovord

– Stein Torleif Bjella er en unik artist som har høstet bare lovord siden han debuterte som soloartist i 2009 med vise/countryalbumet «Heidersmenn». For dette ble han nominert til Spellemannsprisen. Siden den gangen har han gitt ut tre album til der det best kjente kanskje er albumet «Vonde visu» fra 2011?

Det fikk han Spellemannsprisen for innen sjangeren viser. Han mottok dessuten Prøysen-prisen for albumet, konkluderer arrangør Henriksen.

Fullt band og åpen bar

Bjella har med seg fullt band når han kommer til Inderøy.

– Vi åpner baren, og hygger oss utover desemberkvelden med vonde visu, gode liv, hedersmenn og underfundigheten i de sørgmodige gledene han på mesterlig vis gir oss. Dette blir dessuten en garantert julefri konsert, lover Henriksen.

På teaterscenen

Det er ikke utelukkende vanlige publikummere som, ifølge arrangøren, har latt seg fengsle og inspirere av artisten.

– Også Det Norske Teatret har latt seg imponere av Bjellas låtunivers. I januar i år hadde nemlig forestillingen «Kan nokon gripe inn», basert på hans tekster og melodier, premiere på Hovedscenen. I VG trillet anmelder Borghild Maaland terningkast 5 og skrev følgende: «Røft og rufsete musikkteater med såre stenk av vemod, og en dæsj humor.» Riksteateret, som sto som medprodusent sammen med Det Norske Teatret, har nå i høst reist rundt med forestillingen, forklarer Yngve Henriksen.

Bokdebuterte

Og som om det ikke skulle være nok så har Bjella denne høsten bokdebutert med diktsamlingen «Jordsjukantologien Nr. 1». Den har blitt godt mottatt. I VG skriver anmelder Arne Hugo Stølan at musiker «Stein Torleif Bjellas diktdebut er spenstig, tankevekkende og smart.»

Åpningssitatet i boka er for øvrig dette: «Det er berre to tragedier i livet/ Tap av kjæreste og jordskifte».