Åpner nytt lysanlegg ved Lundsaunet

Søndag er det offisiell lystenning og «kabel»-klipping på Røra.

ÅPNING: – Velkommen, sier Johanne Kjølstad Røflo og Erlend Gudding i komiteen.  Foto: Privat

Nyheter

Røra IL har over flere år jobbet målbevisst med å renovere den gamle lysløypa ved Lundsaunet. I høst har arbeidet blitt intensivert ved at Inderøybedriftene Austad Maskin, Linka og Semi Elektro med Dag Austad i spissen har utbedret traseen og montert et splitter nytt, moderne lysanlegg basert på LED teknologi. Det gamle anlegget var sterkt preget av tidens tann og inneholdt dessuten miljøgiften PCB som ikke er lovlig i bruk. Det ble tidlig klart at en måtte gjøre noe med anlegget, men det har tatt en del år før en har klart å få på plass et nytt. Røra IL har fått god hjelp av en rekke bedrifter i nærområdet og andre støttespillere som har sponset prosjektet med gaver og tjenester, samt at det har mottatt en betydelig andel spillemidler. Prosjektet var også så heldig å få 200.000 kr fra Gjensidigestiftelsen. Det er gjennomført flere hundre timer dugnad bare for å få traseen klar til installering av det nye anlegget. I tillegg har mye av rydde- og rivearbeidet i løypa blitt gjort på dugnad.

– Nå er det på tide å markere at vi har klart å få til dette sammen og Røra IL inviterer derfor støttespillere og bygdefolket, små som stor, med på en liten markering av den nye løypa. Etterpå blir det gratis pølse, saft og kaffe til alle som kommer. Vi oppfordrer alle som er glade i lysløypa til å komme en tur på søndag og dersom værvarselet slår til og det blir litt mer snø, er dette en fin anledning til å ta en tur i den nye flotte traseen, sier Erlend Gudding i idrettslaget.