Gjenåpnet som Spiren

Tirsdag ble Sakshaug gamle skole offisielt gjenåpnet. Det nye navnet på bygget er Spiren.

KLIPPET SNORA: Leder av Inderøy ungdomsråd, Marie Staberg og rådsmedlem Lisa Marie Følstad Austad klippet snora under åpningen av Spiren. 

Vi fikk inn omtrent 60 gode forslag til navn, men etter litt om og men, endte vi med Spiren et forslag som kom inn fra flere– Vi fikk inn omtrent 60 gode forslag til navn, men etter litt om og men, endte vi med Spiren et forslag som kom inn fra flere

Nyheter

Det var Inderøy ungdomsråd, med leder Marie Staberg og rådsmedlem Lisa Marie Følstad Austad i spissen, som fikk æren av å klippe snora og avduke det nye navnet på bygget.

60 forslag

Det er nemlig ungdomsrådet som har bestemt hva bygget skal hete, og Staberg forteller at man er takknemlige for oppdraget.

– Vi fikk inn omtrent 60 gode forslag til navn, men etter litt om og men, endte vi med Spiren, et forslag som kom inn fra flere, sier Staberg.

Hun forteller at navnet Spiren skal være et symbol på noe nytt, og noe i vekst, og at det i tillegg har tilhørighet til AKSET.

Imponert ordfører

Ordfører Ida Stuberg er imponert over ungdomsrådet, og godt fornøyd med medlemmenes vurderinger og valg.

Stuberg sørget selv for et lite tilbakeblikk før avdukingen, og snakket til de oppmøtte om den gamle barneskolen, og veien til et samlet trettenåring skoleløp på den andre siden av veien.

Har tro

– Det ble muliggjort ved at Nord-Trøndelag fylkeskommune aksepterte å overføre 35 millioner kroner tenkt avsatt til omlegging av vegen, til AKSET-utbyggingen, sier Stuberg.

Hun både håper og tror at Spiren vil prege utviklingen av Inderøy-samfunnet framover.

– Jeg vil ønske alle aktørene – og oss alle sammen – riktig lykke til, sier ordføreren.

Gleder seg

Påtroppende daglig leder i Tindved, Anne Segtnan, sto også for en liten tale under den offisielle åpningen.

– Vi har fått et kjempelokale her og vi har mange som vil være en del av fellesskapet, så det blir spennende å ta fatt på oppgavene som nå står foran oss, sier hun.