Presenterte gode historier

Etter åpningen av Spiren på tirsdag, den nyrenoverte Sakshaug skole, holdt Tindved kreative næringshage sin årskonferanse i AKSET kultur- og skolesamfunn.

ARTIST: I samtale med Leif Terje Nilsen fortalte Ida Jenshus om livet som artist og låtskriver.  Foto: Reidar Sundal

Nyheter

Denne koblingen var naturlig ettersom den nyopprettede tredje avdelingen til Tindved er lokalisert nettopp i Spiren.

Over 120 personer deltok på årskonferansen, der Svein Bjørge først presenterte suksessfaktorer og fallgruver ved det å lage en festival. Deretter orienterte seksjonsleder Bodil Børset om hva Kulturrådets nysatsing Kreativt Norge kan bistå kreative bedrifter med.

Musikalsk suksess

Etter lunsj med kulturelle innslag, fikk konferansedeltakerne høre Ida Jenshus, i samtale med Leif Terje Nilsen, fortelle om de forskjellige sidene ved å være låtskriver og artist.

Ida avsluttet selvfølgelig med en smakebit fra sitt rikholdige repertoar.

Andreas Wivestad i Headspin Communication hadde et interessant innlegg om kommunikasjonen mellom selger og forbruker, et område som er i stadig endring på grunn av den teknologiske utviklingen.

Mer reiseliv

Mindre interessant var ikke neste innslag, der nytilsatt daglig leder i Den Gyldne Omvei, Tormod Ellingsen, presenterte sine vyer om Inderøy som et enda mer attraktivt reiselivsmål, men det krever at man tar grep, og det raskt, og da må hele reiselivsbransjen og innbyggerne stå samlet bak satsingen.

Suksesshistorie

I siste post før avslutningen fikk publikum høre hva som ligger bak serien Eventyrlig oppussing på TV3, som TMM i Levanger står bak. Serien er kanalens største suksess etter at høstlanseringene på kanalen var unnagjort dette året.

Ingenting er mer inspirerende for en gründer enn å høre suksesshistorier, slik man fikk høre i AKSET på tirsdag.