Trosset været for Jul i Inderøy

Selv om det både regnet og blåste tok flere turen innom stedene som sto bak Jul i Inderøy lørdag.

LYSTE OPP: Selv om det både regnet og blåste, møtte en god del mennesker opp da lysene på julegrana ved Klokkarstu ble tent lørdag ettermiddag. 

Nyheter

Det forteller daglig leder i Visit Innherred, og koordinator for arrangementet, Anne Haga.

– Så langt er tilbakemeldingene bra – været tatt i betraktning. Noen kunne ønsket flere deltakere på enkeltaktiviteter, men det ryktes også om god handel og varer som føyk ut, sier hun.

Ros til aktørene

Haga roser aktørene som var involvert i arrangementet for positivitet og stort engasjement.

– Blant annet hadde Ringstu et trivelig arrangement i Muustrøparken. Slik været var ble inneaktiviteten kjærkommen og resulterte i flott pynt i vinduene. Julemessen på Øynheim og Julemarkedet på Berg Gård forteller også om bra besøk så det er tydelig at mange Inderøyninger var i farta denne dagen. Vi må bare si tusen tak til alle som deltok, smiler Haga.

Lyspunkt

Hugo Nilssen ved Euronics takker, i likhet med Haga, de som trosset værgudene.

– Og så må jeg skryte av Straumen Vel, som sørget for å holde liv i bålpannene i Straumen hele dagen, sier han.

Skryt skal også Inderøy kommune ha, ifølge Haga.

– Det flott at Inderøy kommune fikk økt antall strømpunkt for lyssetting, og til neste år er målet å ha enda flere. Dette vil være et viktig moment med å synliggjøre en akse og skape nytt bevegelsesmønster blant dem som besøker Straumen sentrum, sier hun.

Ser mot 2018

Og selv om ingenting er spikret riktig enda, forteller Haga at Jul i Inderøy 2018, er uttrykt som en klar plan.

– Straumen Vel forteller at man kan jobbe videre ut fra årets samarbeidsarrangement og se på hva som kan gjøres enda bedre til neste år, sier Haga, som har tro på at planleggingen må starte tidligere, og at flere aktiviteter kan skape enda mer liv og røre.

Også Nilssen mener Jul i Inderøy har ei framtid.

– Det er klart vi må dra til igjen neste år. Det er det ingen tvil om fra min side, sier han.

– Jul i Inderøy som felles markering av inngangen til advent, er en god overbygning som fortjener å nå langt utenfor kommunen sine grenser, avslutter Haga.