– Sp virker være på vill retrett

– Det kan virke som Inderøy Sp er på vill retrett, men jeg tar det med ei klype salt før jeg har snakka med folk hjemme, sier Anders Hals i Miljøpartiet De Grønne (MDG).
Nyheter

Kommunestyrerepresentanten er i utlendighet i forbindelse med jobben. MDG stemte, sammen med Sp, imot skolestrukturendringer.

– At det ikke blei noe regjeringsskifte var skuffende for alle oss på venstre, ekte sentrum og den grønne sida. Optimismen uteble. Så jeg tror på Sp-politikerne når de sier dette var en sjanse de tok. Jeg frykter at strukturendringene eller høyredreininga generelt vil gjøre at mange kommuner, store som små; sammenslåtte eller ikke, angrer dypt og sårt for alle kulturhusene og andre dyre investeringer med tvilsomme gevinster som de – ofte lettsindig – har foretatt. Akset er Inderøys store investering. Den investeringen skal betales, uten at den økonomiske effekten -kanskje ikke den pedagogiske/kulturelle heller – er opplagt. Samtidig strammes kommuneøkonomien til fra sentralt hold, og det er da selvsagt lett å mene at vedlikehold og drift av grendeskolene blir dyrt. Etterpåklokskap er lettvint, men dessverre en måte å lære på. Uansett hva dette ender i vil MDG fremdeles mene at grendeskolene må bestå, og at man heller får ta et ekstra knaggetak gjennom midlertidige, høyere skatter, samt reale dugnader der hele befolkningen er med. Det er mulig dugnadenes tid er over for noen, men det mener ikke vi, sier Hals.