Fra arkivet:

Hellan Taxi til tjeneste

Mange har lurt på hvordan drosjetilbudet i Inderøy egentlig er etter at Fornes Taxi la ned, men Andreas Hellan i Hellan Taxi har svaret klart!

TIL TJENESTE: Hellan Taxi har utvidet både bilpark og stab. Fra v: Ivar Kalseth, Svenn Ivar Trana, Jan Harald Skagen, Robert Nedrelid, Tor Ove Moe, Tor Inge Hellan og Andreas Hellan. Jens Hollås og Mathias Anderson kjører også for Hellan, men var ikke til stede da bildet ble tatt. 

Nyheter

– Vi har utvidet, og står til tjeneste for kundene døgnet rundt. Vi har to 17-seters minibusser, to 9-setere og to personbiler. Vi har seks faste ansatte og fire på tilkalling, orienterer Andreas Hellan om. Han har nå drevet med drosjekjøring i snart 40 år, men har slett ikke gått lei for det.

Fin arbeidsfordeling

– Egentlig vil jeg bare si at det går veldig bra. Vi har mye kjøring, og alt fungerer fint. Det er sønnen min, Tor Inge som tar seg av logistikken, mens jeg betaler regningene og kjører. Det tror jeg er en smart fordeling, sier han og gliser lurt. Han innrømmer at det selvsagt har blitt mer å gjøre etter at Fornes Taxi la ned, og samtidig har drifta for Hellan blitt mer forutsigbar.

– Det er klart det er mange som har brukt Fornes Taxi mye, spesielt i området Straumen, men nå håper vi de finner fram til oss, smiler han. Han forteller at de har tatt over det ene løyvet etter Fornes, og at Arnhild Følstad i Mosvik har tatt over et annet.

– Inge Fornes hadde jo fem biler. Totalt er vi nå tre færre enn før, men da må det jo bli mer lønnsomt for oss som er igjen, konstaterer han enkelt.

Skolekjøring og syketransport

Hellan Taxi har mye skolekjøring. Han anslår at de har rundt regnet 50 skoleturer i uka, fordelt på alle skolene i kommunen, bortsett fra Mosvik skole. De har også så mye syketransport at de måtte utvide med en bil til for en god stund siden, bare på grunn av det.

– Det er Stjørdal Taxi som har anbudet på sykekjøring, og vi kjører for dem. Vi har dessuten et veldig godt samarbeid med formidleren Pasientreiser. Alt fungerer veldig godt og vi har få klager, sier Andreas Hellan fornøyd. Han innrømmer at det ble et par små logistikkglipper i sommer da han vikarierte for sønnen, men at det slett ikke ble verre enn at de sto den av. Han forteller at de har litt sykekjøring i Mosvik også, men at de ikke rekker over alt, så han er glad for at de har et godt samarbeid med Mosvik Taxi.

Tilbringer- og servicetransport

Andreas Hellan minner også om at de har noe som heter «bestillingstransport» og derunder kommer «tilbringertransport» og «servicetransport». Mange kjenner allerede til tilbudene og benytter seg av dem, men fremdeles er det nok mange som ikke vet hva det går ut på. Tilbringertransport er en tjeneste som innebærer at kunden tilbys transport til og fra Røra stasjon når man skal reise med toget, eller til en buss som går til og fra Steinkjer.

– Du blir hentet hjemme, og prisen tilsvarer en bussbillett. Det vil si at om du bor på Straumen koster en slik tur cirka 35 kroner, og om du bor på Utøy blir det cirka 50. Har du honnørbillett koster det det halve. Nå er det verdt å merke seg at det ikke gjelder alle togavganger, men på hverdager er det faktisk så mange som fem. Ta kontakt, så får dere høre hvilke det gjelder, sier Andreas Hellan.

Får deg hjem fra fest

Det samme gjelder servicetransport som er bestillingsruter som går til fastsatte tider med fastsatt start- og stoppested, men med avstikkere for å plukke opp reisende som har bestilt transport. Formålet med ruten kan være transport til handlesenter, aktivitetssted, kommunesenter eller annet lokalt senter eller arrangement. Her er det også busstakst som gjelder. Nå er det nok mange som lurer på om det er like enkelt å komme seg hjem fra fest som før, og ifølge Hellan er det det.

– Vi har to faste sjåfører pluss en på bakvakt, men nå er det jo sånn at det er ekstra travelt klokka 01.30 når alle skal hjem, og da kan man må påregne litt venting, sier han muntert. Han legger til at det gamle nummeret til Inderøy Taxi er i bruk, så om man ringer 741 56411 kan man velge mellom Hellan og Følstad i Mosvik. Ringer man 984 45811 kommer man direkte til Hellan Taxi, men om noen trenger minibuss, så kan det være lurt at den forhåndsbestilles.