Klar med sitt første album

Ane Bjerkan gir fredag 13. oktober ut albumet «Nothing But Cherry Blossoms From Now On». To dager senere står hun på scenen i Nils Aas Kunstverksted.

KLARE FOR KONSERT: Ane Bjerkan (nummer to fra høyre) gir i dag, fredag, ut sitt første album. Søndag står hun på scenen med bandet sitt, som blant andre inkluderer inderøyning Jon Kristian Bye (t.h.). Foto: Sirin Winge 

MUSIKKVIDEO: Av låtene på albumet har tre tilhørende musikkvideoer. 

Nyheter

Albumet er det første inderøyningen gir ut så langt i karrieren. Musikken ligger i et alternativt poplandskap ifølge artisten selv.

– Men jeg håper albumet skal åpne for mer varige lytteropplevelser. For det ligger veldig mye fint i arrangementene av låtene, sier sandvollingen Bjerkan.

Tidkrevende

Totalt er spilletiden på albumet på litt over halvtimen. Låtene er det Bjerkan selv som har komponert, med god hjelp fra med-inderøyning Jon Kristian Bye, som også er den del av bandet Bjerkan har i ryggen.

– Jon Kristian ville spille musikken min, og det var vel egentlig der det startet. Etter hvert har vi fått med oss Helga H. Blikås på cello og vokal, Morten Bessesen på synther og Fredrik Bechensten på trommer. Det gjør landskapet og arrangementene større, forteller Bjerkan, som har brukt en god del tid på å få alt på plass.

Det er nemlig litt over to år siden de første innspillingene til albumet tok til.

– Siden da har vi jobbet oss gradvis framover. Det tar tid å gjøre noe man ikke har gjort før, men det blir jo også lettere neste gang, smiler inderøyningen.

Konsertklar

Albumet er spilt inn både i Oslo og ved Ocean Sound i Giske, og har vært klart i omtrent et halvt år.

– Det kjennes veldig godt å ferdigstille noe. Det er i seg selv en kunst å lage ting ferdig, så nå er jeg optimistisk innstilt og håper folk vil sjekke ut musikken min, sier Bjerkan.

Søndag gir hun inderøyninger mulighet til å oppleve musikken ikke bare på plate. Da står hun nemlig klar med band i Nils Aas Kunstverksted.

– Det gleder jeg meg til. Med musikken forsøker jeg å favne forskjellige stemninger, og selv om det er det en del rolig musikk som er ettertenksom med på albumet, er det dynamiske ulikheter i de ulike låtene, sier Bjerkan.

– Det er ikke bare sadness og darkness, smiler hun videre.

Tre musikkvideoer

Bjerkan har for øvrig gitt ut tre av låtene som singler med tilhørende musikkvideoer. Den ene er filmet ved Verdalskalk, og viser Bjerkan i et astronautlignende kostyme. Området så hun seg ut da hun var elev ved Sund Folkehøgskole for noen år siden.