Trives med nytilværelsen i Sirdal

Ole-Marius Bach har en ambisjon om å bli trener ved et av skigymnasene i fylket. For å få det ønsket oppfylt, har han reist ut for å skaffe seg mer erfaring.

NY ROLLE: Ole-Marius Bach trives i sin nye rolle som trener i Sirdal. Han synes det er motiverende å få jobbe med treningsvillige juniorer. 

– Jeg trives veldig godt som trener

Nyheter

Han valgte da å satse på trenergjerningen da han i fjor sommer bestemte seg for å kutte toppsatsingen.

Ikke angret

Det har ikke den tidligere U-23-verdensmesteren angret på. Det var for øvrig flere grunner til at han la vekk konkurranseskiene. 29-åringen hadde innsett at det var vanskelig å ta det siste steget. Han har heller ikke lagt skjul på at motivasjonen fikk seg en brist, da pappa Tor døde brått og uventet. Han var kanskje sønnens viktigste støttespiller.

– Jeg trives veldig godt som trener. Jeg liker meg også bra i Sirdal. Selv om familien bor i Inderøy, og jeg er nødt til å pendle heim for å treffe den, sier Bach som i sommer fikk spørsmål om han kunne tenke seg å bli skitrener på Tonstad i Sirdal. Det ligger i Vest-Agder fylke og et par timers kjøring fra Sola flyplass i Stavanger. Ole Marius trengte ikke så veldig lang betenkningstid, da han hadde hatt familieråd. Han takket ja, og er i dag glad for at det ble slik.

Vil heim på sikt

For Ole-Marius er langrennstrenerjobben i Sirdal en utmerket mulighet til å skaffe seg mer kompetanse. Den første sesongen som trener ga i aller høyeste grad mersmak. Bach fikk muligheten til å gå inn i et vikariat ved Meråker videregående i fjor høst. Han gjorde en god jobb og hadde lyst til å fortsette. Men ettersom han manglet formell utdanning og kompetanse på enkelte områder, så nådde han ikke opp ettersom det var mange sterke søkere.

Inderøyningen legger ikke skjul på at han vil tilbake til heimfylket på siktet. Det er et mål for han å få seg jobb på et av skigymnasene i Nord-Trøndelag etter hvert. Frem til det eventuelt skjer, så er han komfortabel med å ha Sirdal som base. Der har han hovedansvaret for langrennsbiten. Bach skryter av treningsfasilitetene. Sirdal har en fem kilometer lang rulleskiløype, og det er flotte heier å løpe på. Han trekker også fram elevheimen som et stort pluss.

Flott opplegg

– Der bor bortimot samtlige elever. På ukedagene serveres det både frokost og middag på internatet. Det innebærer at de får i seg nok og riktig mat. Den største forskjellen på å være trener her og i Meråker, er nok at jeg her styrer det meste selv. Hos min forrige arbeidsgiver var jeg en del av et større trenerteam. For meg er det utviklende at jeg må ta hånd om det meste selv. Jeg opplever at elevene her er like motiverte som de var i Meråker, sier Bach.

Ole-Marius Bach var i sin aktive karriere mye i Bruksvallarna. Der var han også med Meråker-elevene i fjor vinter. Nylig tok han med seg Sirdal-elevene til Bruksvallarna. Det med tanke på å få en god treningsperiode. Og nettopp det fikk de motiverte skigymnasiastene. De har lagt et bra grunnlag for sesongen som så vidt er i gang. Selv trener han ikke mye lengre. Men han holder seg såpass i form at målet er å få løpe på Namdal løpeklubbs førstelag i St. Olavsloppet til sommeren. Det har han ambisjoner om å klare.